Speranțele italienilor ca Serie A să încheie actualul sezon au în față un obstacol extrem de dificil de depășit, crescând substanțial șansele ca stagiunea să fie oprită la fel ca în Olanda sau Franța.
Guvernul țării le-a transmis cluburilor că toți jucătorii unei echipe vor fi plasați în carantină pentru 2 săptămâni dacă un singur membru al echipei sau al staff-ului este testat pozitiv cu coronavirus!

Serie A, în pericol

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Astfel, deși cluburile vor putea să reînceapă antrenamentele, un singur caz din acest moment va zădărnici orice tentativă de repornire a sezonului.
Un medic al Federației din Italia a trimis la rândul său un mesaj de avertisment către cluburi, spunându-le că sezonul poate să fie oprit definitiv. "Dacă nu găsim o soluție, Serie A nu va reîncepe" a transmis medicul.
Subsecretarul Ministrului Sănătății, Sandra Zampa, a făcut precizări cu privire la scenariul în care un jucător va fi testat pozitiv în viitor.
Dacă o persoană se îmbolnăvește, intră toți în carantină. Altfel revenim la suspendarea totală. Totul se oprește. Nu e nicio îndoială că dacă se va impune carantina, sezonul se oprește
Ministrul Sportului, Vincezo Spadafora, a oferit lămuriri: "Cineva a întrebat de ce nu se oprește un supermarket dacă un angajat este testat pozitiv în timp ce dacă un jucător e infectat, toată echipă este trimisă în carantină. Asta se întâmplă pentru că la fotbal este imposibil să fie menținută distanța"
Federația din Italia încearcă să preia modelul din Bundesliga, cea care va reveni sâmbătă. Acolo, un jucător sau un membru al staff-ului testat pozitiv este izolat. Însă această variantă are șanse mici de reușită dacă Guvernul impune carantina pentru toți jucătorii.
Federația din Italia a emis un comunicat prin care a anunțat că data de 13 iunie este cea la care ar urma să reînceapă sezonul.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51