Ajuns în 1989 la Roma, la 13 ani, Totti a părat culorile giallorossi până în 2017. În ciuda faptului că a avut oferte incredibile de transfer - Real Madrid l-a dorit în mod special -, italianul a ales cu inima și a preferat să evolueze la un club unde e iubit și pe care îl iubește decât să meargă în altă parte, pe un salariu superior, doar pentru trofee.
Ca atare, deși a fost un fotbalist excepțional, se poate lăuda cu un CV mult sub valoarea sa: Campion Mondial (2006), un titlu în Serie A (2000-2001) și două Cupe ale Italiei. Întrebat într-un interviu realizat de Corriere della Sera despre regretele carierei, Totti nu s-a raportat la trofeele pe care ar fi putut să le câștige sau la transferurile ratate. Fostul fotbalist, ajuns la 44 de ani, a vorbit despre două gesturi urâte pe care le-a făcut pe terenul de fotbal, care îl urmăresc și acum, după ani de zile.
"Faultul asupra lui Balotelli și faptul că l-am scuipat pe Poulsen. Sunt lucrurile cele mai urâte făcute în toată cariera, pe care le regret și acum. Îmi pare rău pentru ce am făcut, dar nici măcar acum nu pot să îmi explic de ce m-am comportat așa", a spus Totti într-un interviu pentru Corriere della Sera.
Serie A
Napoli revine pe 1 în Serie A, după un succes dramatic, în minutul 90+4, pe terenul lui Lazio
27/02/2022 LA 21:50

Totti a plecat cu inima împăcată de la Roma

Chestionat dacă nu regretă despărțirea de Roma, în contextul în care a fost forțat să se retragă de relația glacială avută cu Luciano Spalletti (tehnicianul Romei în două mandate 2006-2009 și 2016-2017), Totti a explicat de ce nu poate să privească altfel decât cu nostalgie și iubire tot ce ține de clubul din Cetatea Eternă.
"Știam că trebuie să mă retrag, am fost mereu un fotbalist realist. Mi-ar fi plăcut să se întâmple în alt moment, nu să fiu cumva forțat să iau decizia asta. Dar nu e un regret, e o întâmplare care ține de trecut. Amândoi am greșit (n.r. el și Spalletti), poate și Roma a greșit. Dar nu am cum să regret ceva din perioada Roma, am fost căpitanul acestui club și l-am iubit cu toată ființa mea. Acum, fanii mă tratează ca pe o legendă, oriunde mă duc în Italia sau în Europa sunt copleșit de iubirea pe care o simt de la suporteri. E mai mult decât mi-aș imaginat vreodată", a mai spus "Er Pupone".
Serie A
Valentin Mihăilă, în atenția lui Francesco Totti! "Zicea că e singurul care îl interesează!"
06/02/2022 LA 09:38
Serie A
Napoli, victorie mare pe terenul lui Milan! Spalletti jubilează: "Am jucat ca o echipă grozavă"
20/12/2021 LA 05:50