articol de Romeo Ene
Morata a punctat de 5 ori în acest sezon pentru ''Bătrâna Doamnă'', ultimul gol fiind înscris aseară, în victoria lui Juve cu Spezia, scor 3-0.

PROBLEME PENTRU MORATA DE LA MECIUL CU PORTO

Serie A
Mourinho a pierdut derbyul cu Juventus. Discurs neașteptat: "Știți ce s-a întâmplat la vestiar?"
IERI LA 05:00
Fotbalistul spaniol al lui Juventus s-a plâns de o puternică stare de ameţeală şi de leşin după meciul cu Porto, din turul optimilor Champions League. Acest lucru are legătură cu evoluţia sa din ultima vreme pentru Juve, evoluţie sub aşteptări. Ea ar putea fi atribuită simptomelor citomegalovirusului. Se pare că rapoartele medicale au sugerat faptul că sportivul are o infecţie virală. Mai exact, stările sale ar fi cauzate de această particulă virală.

CE ESTE CITOMEGALOVIRUSUL?

Citomegalovirusul care l-a infectat pe Morata este o particulă din aceeași familie ca mononucleoza și varicela. Este, de fapt, o varietate de herpes, motiv pentru care este numit și herpesvirus 5. La fel ca toți ceilalți membri ai acestei familii, este caracterizată de infecții cronice și persistente. Adică, odată ce invadează corpul, rămâne acolo pe viață.
În general, face acest lucru latent, dar dacă este reactivat din diverse motive (cum ar fi scăderea apărării), este capabil să genereze simptome. Prevalența în populația generală este ridicată. Se estimează că mai mult de 50% dintre adulți sunt pozitivi pentru citomegalovirus, chiar dacă nu au simptome. Se presupune că distribuția sa este largă în lume.

SIMPTOMELE VIRUSULUI CARE L-A INFECTAT PE MORATA

Ce s-a întâmplat cu Álvaro Morata se explică prin infecția activă a citomegalovirusului. Simptomele sale corespund tabloului clinic pe care unii adulți îl suferă din cauza colonizării cu particula virală.
Fiecare situație este specială și majoritatea ființelor umane trec prin ea fără să o știe. Din acest motiv, există 50% dintre cei infectați în lume cu acest virus, fără ca acest lucru să reprezinte un risc crescut de mortalitate.

CUM SE TRATEAZĂ VIRUSUL PE CARE L-A CONTRACTAT SPANIOLUL

Dacă infecția cu citomegalovirus generează imaginea oboselii generalizate și a febrei ușoare, cum este şi cazul lui Álvaro Morata, atunci abordarea este conservatoare. Sunt preferate măsurile de odihnă şi controlul temperaturii.
Nu este necesar să se prescrie antibiotice sau antivirale specifice. Corpul unui adult sănătos va rezolva problema și, într-un timp mai mare sau mai mic, particula va reveni la starea sa inactivă.
Odihna este esențială, nu numai pentru că pacientul nu are puterea de a îndeplini sarcini, ci și pentru că se adaugă riscuri atunci când desfășoară activități în aceste condiții. Pot apărea deshidratare sau leșin, ducând la răniri cauzate de căderi, de exemplu.

AR FI PUTUT MORATA SĂ SCAPE DE INFECTARE?

Este foarte dificil de prevenit infecția cu citomegalovirus. Măsurile de siguranță sunt cele de bază, care implică spălarea mâinilor și igiena corespunzătoare a tuturor ustensilelor utilizate.
Dacă particula este deja în corp și se reactivează, există probabil o scădere a apărării. Este, de asemenea, o situație complicată de prevăzut, deoarece bolile sau situațiile stresante sunt capabile să permită reproducerea familiei de herpes care și-a stabilit deja reședința.
Este foarte posibil ca fotbalistul să primească câteva zile de odihnă pentru ca sistemul său imunitar să rezolve infecția fără complicații. Acesta este rezultatul obișnuit al acestei boli.
Serie A
Care va fi următoarea destinație pentru Dusan Vlahovic, puștiul minune al Fiorentinei
10/10/2021 LA 16:24
Serie A
Noul Juventus începe cu Dybala! "La Joya" prelungește până în 2025
05/10/2021 LA 10:49