Christian Eriksen a fost protagonistul celui mai tulburător moment de la Euro 2020. Danezul a fost la un pas de moarte în finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, când s-a prăbușit pe gazon suferind un stop cardiac. Fotbalistul a avut nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru resuscitare, ulterior fiind transportat la spital, unde i s-a instalat un defibrilator în piept.
În august, la aproape două luni de la acel moment, Eriksen s-a întors în Italia, unde a fost supus unor controale medicale noi prin care doctorii au încercat să afle din ce cauză a suferit acel infarct. Starea de sănătate a fotbalistului este stabilă, dar el nu mai poate evolua pentru Inter din cauza unei legi din Italia, care le interzice fotbaliștilor, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist să practice sportul de performanță dacă au vreo anomalie cardiacă semnificativă.
Presa din Italia a anunțat acum, la mai bine de 6 luni de la momentul petrecut la Euro 2020, că Eriksen se antrenează în Elveția. Danezul lucrează pe stadionul comunal Riva IV din Chiasso pentru a reveni în cea mai bună formă, în timp ce așteaptă să i se găsească o echipă la care să poată evolua după ce medicii îi vor da voie să revină pe teren.
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
Conform jurnaliștilor de la Eurosport Italia, următoarea destinație a mijlocașului este, cel mai probabil, o echipă din Danemarca sau Olanda. Christian Eriksen nu pare afectat, însă, de acest lucru, dorindu-și doar să poată să-și continue cariera, indiferent de campionatul în care o va face.
Citește și:

ERIKSEN NU VREA SĂ RENUNȚE LA FOTBAL

Eriksen a fost crescut la Odense, dar nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a danezilor, ajungând la Ajax Amsterdam în 2008, unde a devenit un jucător exponențial. S-a mutat la Tottenham Hotspur în 2013, jucând în tricoul londonezilor în finala Ligii Campionilor din 2019, iar apoi a semnat cu Inter Milano, în 2020.
Cu ceva timp în urmă, presa din Italia a scris că Inter a primit o ofertă de la Ajax, prin care Eriksen să ajungă înapoi la Amsterdam, la schimb cu Andre Onana, portarul suspendat o lungă perioadă pentru dopaj.
Cota de piață a lui Eriksen înainte de Euro 2020 era de 18,5 milioane de euro și, deși Inter i-a dat drumul gratis, oficialii de pe Meazza se așteaptă să primească despăgubiri financiare din partea UEFA, care este obligată să facă acest lucru pentru cluburi în cazul tuturor fotbaliștilor care lipsesc o perioadă îndelungată din cauza unor accidentări suferite la meciurile dintre echipele naționale.
Acum, danezul vrea neapărat să își continue cariera. Eriksen este cu gândul la revenire, însă nu se știe încă dacă medicii își vor da ok-ul ca mijlocașul de 29 de ani să fie pe teren încă din această iarnă sau îl vor sfătui să aștepte sezonul următor.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07