Ionuț Radu a fost aproape de pleca de la Inter în această vară, Verona sau Real Sociedad fiind printre cluburile care s-au interesat de un împrumut. În cele din urmă portarul român a rămas la campioana Italiei și se pare că acest lucru a fost dorința expresă a noului staff tehnic.
Chiar dacă Samir Handanovic este un punct fix în echipa lui Simone Inzaghi, slovenul are deja 37 de ani și apusul carierei sale se apropie vertiginos. Răbdarea de care a dat dovadă Radu în ultimul sezon și felul în care se pregătește l-au adus pe român în atenția celebrei publicații Gazzetta dello Sport, care i-a dedicat un amplu material, în care i se prevede un viitor strălucit.
Serie A
Ionuț Radu vrea să-și ia revanșa după împrumutul la Cremonese! "Pentru asta sunt aici"
24/07/2022 LA 14:18

Ionuț Radu, lăudat în Gazzetta dello Sport

Jurnaliștii italieni scriu că dacă Antonio Conte ar fi rămas antrenorul echipei, Radu ar fi plecat foarte probabil, fostul tehnician punând prsiune pe conducere pentru aducerea unui portar consacrat în locul lui Handanovic. Venirea lui Simone Inzaghi a schimbat radical lucrurile, iar noul antrenor este foarte încântat de goalkeeper-ul român, în special pentru că se pregătește exemplar și are un joc de picioare foarte bun, exact cum se cere de la un portar modern.
"Dacă Antonio Conte rămânea, poate că Ionuţ Radu ar fi plecat. Real Sociedad și Verona au încercat să-i convingă pe cei de la Inter să-l vândă, dar Simone Inzaghi și staff-ul său s-a opus și au găsit sprijin și din partea conducerii în această decizie.
Ionuț are mulți admiratori la Milano, iar de-a lungul anilor a dat dovadă de profesionalism și respect față grup. Tentația de a pleca pentru a juca mai mult a fost mare de data aceasta, dar sentimentul creat de noul staff l-a determinat să rămână la Milano, care este a doua lui casă.
Handanovic rămâne deocamdată titular, dar viitorul lui Inter este pe mâini bune cu Ionuț Radu.", notează publicația italiană.
Ionuț Radu a ajuns de la o vârstă fragedă la academia lui Inter, iar progresul său a fost constant. Odată cu trecerea la seniori, i-a fost greu să prindă echipa nerrazzurrilor, dar a fost împrumutat la alte echipe unde a impresionat. Cele mai bune evoluții le-a avut la Genoa, unde a petrecut un an și jumătate. După un împrumut la Parma, unde nu a fost titular, Radu a revenit la Inter în vara anului trecut și chiar dacă nu a jucat aproape deloc va continua și în acest sezon, așteptând cu răbdare momentul în care va deveni un jucător de bază la campioana Italiei.
Ionuț Radu are contract cu Inter până în 2024 și cota sa de piață este de 6 milioane de €, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. În aceste zile, Radu este la lotul național, fiind convocat de Rădoi pentru partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Coppa Italia
Inter a cucerit Cupa Italiei după o finală nebună cu Juventus! Perisic a adus victoria în prelungiri
11/05/2022 LA 21:36