Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gazzetta dello Sport: "Juventus riscă să fie exclusă din Europa"! De ce depinde soarta torinezilor

Nicu Savin

Publicat 25/04/2023 la 14:06 GMT+3

Gazzetta dello Sport a anunțat în ediția de astăzi că UEFA ar putea decide excluderea lui Juventus din cupele europene pentru ediția următoare. Torinezii și-au reprimit înapoi cele 15 puncte cu care fusese penalizată pentru nereguli fiscale, dar ancheta este încă în desfășurare și dacă nu se va finaliza la timp forul european va lua o decizie radicală.

Dusan Vlahovic of Juventus celebrates after scoring the 0-3 goal during the Serie A match between Salernitana and Juventus at Stadio Arechi on February 07, 2023 in Salerno, Italy.

Credit imagine: Getty Images

Juventus a avut parte de un sezon tumultos și incertitudinea planează în continuare asupra grupării torineze. Rezultatele sub așteptări la nivel sportiv au fost dublate de scandalul uriaș izbucnit după descoperirea neregulilor fiscale operate de fosta conducere.
Autoritățile italiene au penalizat echipa lui Allegri cu 15 puncte, dar decizia a fost întoarsă la apel, iar șansele unei participări în viitoarea ediție din Champions League sunt foarte mari. Chiar dacă a suferit 3 eșecuri la rând în Serie A, Juventus este pe locul 3. În plus, "Bătrâna Doamnă" este în semifinalele Europa League și ar putea obține biletul către UCL și prin intermediul acestei competiții, dacă va cuceri trofeul.
Totuși, nimic nu este sigur, deoarece procesul privind acuzațiile de fraudă fiscală este încă în desfășurare și nu se știe deocamdată când se va da un verdict definitiv. UEFA a deschis o anchetă separată și așteaptă să vadă ce vor decide autoritățile din Italia, dar dacă lucrurile vor tergiversa ar putea lua o decizie radicală.

Juventus, la mâna justiției italiene! UEFA, gata să-i excludă pe torinezi din cupele europene

În ediția tipărită de astăzi, celebra publicație Gazzetta dello Sport a anunțat că UEFA o va exclude pe Juventus din cupele europene pentru sezonul viitor, dacă instanța din Italia nu va da un verdict final până la finalul lunii iulie. Forul european va trebui să aibă lista completă a echipelor participante în cele 3 competiții europene până la acea dată și dacă Juventus își va câștiga dreptul pe teren, dar nu va exista o situație clară privind procesul în care e implicat clubul, atunci UEFA va hotărî excluderea pentru un sezon a torinezilor.
Forul de la Nyon nu va lua o asemenea decizie dacă Juventus nu se va califica în nicio competiție europeană, lucru puțin probabil. Pentru asta ar trebui să termine mai jos de locul 6 în Serie A și să nu câștige Cupa Italiei (este în semifinale) sau Europa League (este în semifinale). În acest caz greu de imaginat, UEFA va avea răgazul de a aștepta verdictul justiției italiene pentru a lua o decizie pe termen lung în privința celor de la Juventus. Dacă torinezii vor fi găsiți în cele din urmă vinovați, excluderea din cupele europene ar urma să se producă din sezonul 2024-2025.
Așadar, Juventus este la mâna autorităților din Italia. Dacă verdictul în procesul în curs va fi amânat dincolo de luna iulie, atunci echipa ar avea serios de suferit din punct de vedere sportiv. Totuși, presa din "Cizmă" se așteaptă la o decizie finală în timp util, deoarece Juventus va cere despăgubiri uriașe statului italian dacă va câștiga ulterior procesul, dar va fi deja privată de participarea în cupele europene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo