Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, apărat de Walter Zenga după gafa din meciul cu Bologna! "E prea ușor să dai vina pe el"

Bianca Dumitru

Publicat 29/04/2022 la 11:27 GMT+3

Ionuț Radu trece prin cel mai greu moment al carierei, după gafa din meciul Bologna - Inter, încheiat cu scorul de 2-1. Walter Zenga a comentat greșeala lui Ionuț Radu, spunând că românul nu ar trebui să fie considerat vinovat în cazul în care milanezii ratează titlul.

Il gol di Sansone dopo l'errore di Radu durante Bologna-Inter - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Inter Milano a ratat ocazia de a reveni pe prima poziție în campionatul de fotbal al Italiei, fiind învinsă în deplasare, cu scorul de 2-1, de Bologna, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 20-a din Serie A, disputată miercuri seară.
Bologna a obținut victoria în finalul jocului, prin Nicola Sansone, care a înscris în minutul 81, profitând de o gafă incredibilă a portarului Ionuț Radu, titular în premieră în actuala ediție a campionatului italian.
Walter Zenga a comentat ce s-a întâmplat cu goalkeeper-ul român de 24 de ani. Fostul portar care a evoluat la Inter în perioada 1982-1994 a spus că greșeala lui Ionuț Radu este evidentă, dar că fotbalistul nu poate fi condamnat în cazul în care milanezii ratează titlul în acest sezon.
Zenga a evidențiat importanța susținerii pe care Radu a primit-o de la coechipierii săi și a declarat ce va trebui să facă românul în cazul în care va trebui să joace din nou duminică, împotriva lui Udinese, dacă Handanovic nu se va reface după accidentarea la spate.
"Greșeala lui Radu este evidentă, dar e prea ușor să dai vina pe Radu pentru tot. E corect să dăm vina pe cei mai slabi? Mai sunt 4 meciuri în acest sezon, iar dacă Inter pierde titlul, cu siguranță nu va fi vina lui Radu.
Nu știu dacă Handanovic se va întoarce duminică pe teren, dar am văzut lucruri importante, l-am văzut pe Dumfries acoperind camera, pe Dimarco, Correa și Cordaz înveselindu-l pe Radu și sunt sigur că toată lumea din vestiar a făcut asta.
Dacă Radu va juca la Udinese, va trebui să aibă puterea de a reseta totul și de a începe de la zero. Dacă ar fi făcut meciul vieții sale la Bologna, nu e ca și cum ar fi putut intra data următoare pe teren gândindu-se: 'Sunt un fenomen', pentru că greșeala așteaptă chiar după colț.
La fel, acum, nu trebuie să creadă că este cel mai slab, toți au greșit vreodată. Nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici. Să demonstrezi că ai personalitate este cel mai important lucru în ziua de azi", a declarat Walter Zenga, potrivit Gazzetta dello Sport.
Citește și:

HANDANOVIC L-A IGNORAT COMPLET PE IONUȚ RADU

La finalul meciului cu Bologna, internaționalul român a fost devastat, conștient că eroarea sa o poate costa pe Inter titlul. Câțiva coechipieri au mers pentru a-l consola și a-l proteja de camerele tv care voiau să îi surprindă supărarea. Deși, în general, relațiile dintre portari sunt foarte apropiate, Handanovic l-a ignorat total pe român.
Chiar dacă acesta se îndrepta în direcția lui, cu lacrimi în ochi, portarul titular al nerazzurrilor nu s-a gândit niciun moment să îl îmbărbăteze. S-a dus direct la vestiare, deși cu siguranță că un sfat și o încurajare de la el ar fi contat foarte mult pentru Ionuț Radu.
"După fluierul final, Ionuț Radu, dezamăgit de greșeala care i-a oferit victoria Bolognei, a izbucnit în lacrimi de disperare. Fostul portar al lui Genoa a conștientizat că eroarea sa o poate costa titlul pe Inter și nu și-a putut găsi liniștea. S-a discutat însă și despre reacția căpitanului lui Inter, Samir Handanovic.
Portarul titular al nerazzurrilor, care a cedat postul miercuri seară din cauza unei accidentări, nici nu și-a intors privirea către coechipierul său care plângea și s-a dus direct la vestiare. În același timp, Correa, Cordaz si Dumfries au încercat să-l consoleze pe Radu.
Fundașul olandez a devenit chiar protagonistul unui gest frumos, punându-se în fața camerelor pentru a le împiedica să înregistreze disperarea coechipierului său. Pe scurt, două reacții complet opuse", au notat jurnaliștii Eurosport Italia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo