Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, interesată de un dublu câștigător al Ligii Campionilor. Marele pariu al lui Allegri

Nicu Savin

Publicat 03/05/2023 la 10:58 GMT+3

Massimiliano Allegri, antrenorul celor de la Juventus, ar fi interesat de un dublu câștigător al trofeului UEFA Champions League. Este vorba despre Alvaro Morata, atacant care a mai evoluat în două perioade diferite pentru clubul din Torino. Având experiență în Serie A, spaniolul este considerat ca fiind o întărire excelentă pentru atacul "bianconerilor".

Massimiliano Allegri in conferenza stampa alla vigilia di Juventus-Lecce - Serie A 2022-23

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Achim Sturzu
Stagiunea curentă a celor de la Juventus reprezintă unul dintre cele mai dezamăgitoare sezoane din istoria recentă a clubului. Gruparea din Torino a fost eliminată pentru prima dată în ultimii 9 ani din grupele Ligii Campionilor, iar în Serie A băieții lui Allegri se află pe locul 3, la 19 puncte de ocupanta primei poziții, Napoli. Deși Juventus este angrenată în continuare în Europa League, unde va juca împotriva celor de la Sevilla o dublă manșă contând pentru semifinalele competiției, rezultatele sub așteptări din Champions League și competițiile interne (în Cupa Italiei Juve s-a oprit în semifinale) au marcat această campanie ca fiind una mediocră.
Atacul "bianconerilor" nu a oferit, în acest sezon, randamentul așteptat. Clubul din Torino se află pe locul al 5-lea în clasamentul numărului de goluri marcate în Serie A, cu 48 de reușite în 32 de meciuri. Tocmai din această cauză, Massimiliano Allegri ar fi interesat de un atacant, mai ales că Vlahovic ar putea fi vândut. Potrivit spaniolilor de la Fichajes, tehnicianul italienilor l-ar fi "ochit" pe Alvaro Morata, jucător care a mai evoluat în două perioade diferite pentru "Bătrâna Doamnă".

Juventus, interesată de Alvaro Morata


Spaniolul joacă în acest moment pentru Atletico Madrid, club pentru care în acest sezon a marcat 14 goluri în 41 de meciuri. Potrivit aceleiași surse, oficialii italienilor ar fi tentați să ofere 30 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile atacantului, dorind să îl aducă pentru a treia oară pe Juventus Stadium. El a mai jucat pentru clubul din Torino între anii 2014-2016 și 2020-202, înregistrând în total 59 de reușite în 185 de meciuri. Experiența în tricoul "bianconero" poate fi un factor decisiv în cumpărarea sa.
Deși spaniolul nu a fost vreodată un marcator pe bandă rulantă, el a jucat pentru unele din cele mai importante cluburi din Europa. Pe lângă Juventus și Atletico Madrid, atacantul a mai evoluat pentru Real Madrid și Chelsea. În vitrina sa de trofee se găsesc, printre altele, două Ligi ale Campionilor, 2 titluri în Serie A, 2 titluri La Liga și un trofeu Europa League.
Juventus se află în acest moment pe poziția a treia în Serie A, la 19 puncte în spatele celor de la Napoli, care sunt lideri detașați. Elevii lui Allegri au primit înapoi cele 15 puncte, care au reprezentat o penalizare ca urmare a unor nereguli financiare, însă decizia nu este una definitivă.
În cazul în care nu se va soluționa complet problema în timp util, torinezii riscă să nu poată participa în competițiile europene din sezonul următor. Eliminați din grupele Ligii Campionilor, elevii lui Allegri îi vor înfrunta pe spaniolii de la Sevilla în semifinalele UEFA Europa League. Italienii au trecut, în sferturile de finală, de Sporting Lisabona, cu scorul general de 2-1. Cei de la Sevilla i-au doborât pe Manchester United, scorul general înregistrat fiind de 5-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo