Valentin Mihăilă a semnat în ultima zi de mercato din Europa cu Atalanta, una dintre forțele din Serie A. Internaționalul român merge sub formă de împrumut la Bergamo, pentru ca trupa lui Gian Piero Gasperini să îl poată transfera definitiv în vară, dacă va convinge, pentru o sumă de aproximativ 9 milioane de euro.
Chiar dacă unele voci au criticat mutarea lui Mihăilă la Atalanta, mai ales ținând ocnt de problemele de sănătate cu care s-a confruntat românul de la plecarea din Liga 1, există și persoane care consideră că echipa lui Gasperini a fost inspirată atunci când l-a ales.
Gianluca Nani, directorul sportiv care a promovat mai mulți fotbaliști importanți în trecut, printre care se numără și Andrea Pirlo, a spus că achiziția lui Valentin Mihăilă este foarte bună, jucătorul fiind potrivit pentru Atalanta.
Fotbal
Bicfalvi a înscris în campionatul Rusiei, în remiza cu TSKA Moscova! Mihăilă, doar rezervă în Italia
03/04/2022 LA 16:29
"Mihăilă și Boga sunt achiziții excelente. Mihăilă este un jucător foarte bun pentru Atalanta. Cu Boga, nerrazzuri vor avea un jucător cu stil similar cu al lui Gomez, care înscrie și driblează apărările adverse", a comentat italianul pentru postul de radio TMW.
Citește și:

Valentin Mihăilă va juca în Europa League

Pe 2 februarie, când a împlinit vârsta de 22 de ani, Mihăilă a primit și o veste foarte bună. Conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, noul său antrenor i-a dat un vot important de încredere, luând decizia de a-l include pe lista UEFA.
Astfel, fostul jucător de la Universitatea Craiova va putea juca pentru Atalanta în Europa League. Italienii sunt calificați în 16-imile competiției, unde vor înfrunta Olympiakos, într-o dublă programată pe 17 și 24 februarie.
Până la meciurile din Europa League, fostul jucător al Universității Craiova are șansa să debuteze pentru trupa lui Gasperini chiar în weekend-ul următor, când Atalanta dă piept cu Cagliari. Va fi un duel între Valentin Mihăilă și Răzvan Marin, formația din Bergamo fiind, evident, mare favorită.
Atalanta este acum pe locul 4 în clasamentul din Serie A, cu un punct peste Juventus, dar are și avantajul faptului că are un meci în minus față de torinezi. Obiectivul echipei în partea a doua a sezonului este ocuparea unui loc de Champions League și cucerirea trofeului Europa League.
International friendlies
Israel-România 2-2 | Tricolorii încheie la egalitate partida cu Israel, după ce au condus cu 2-0
29/03/2022 LA 06:30
Serie A
Mihăilă, șanse tot mai mici de a fi titular la Atalanta! Ce jucător din Ucraina vor italienii
09/03/2022 LA 13:10