Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tehnicianul lui Inter a făcut lumină în cazul penaltyului care l-a transformat în erou pe Tătărușanu

Cristian Mihală

Publicat 08/11/2021 la 09:49 GMT+2

Portarul român Ciprian Tătăruşanu a apărat un penalty pentru AC Milan în derby-ul cu Inter Milano, încheiat la egalitate, 1-1, duminică seara, în ultimul meci din etapa a 12-a a campionatului de fotbal al Italiei. Simone Inzaghi, antrenorul nerazzurrilor, a explicat cum s-a ajuns ca Lautaro Martinez să execute penaltyul doi, după ce Calhanoglu îl marase pe primul.

Tătărușanu i-a parat penaltyul lui Lautaro Martinez, în Milan - Inter 1-1

Credit imagine: Eurosport

Campioana Inter a deschis scorul dintr-un penalty, transformat de turcul Hakan Calhanoglu (11), fost jucător la AC Milan. Rossoneri au reuşit egalarea rapid, prin autogolul lui Stefan De Vrij (17). În minutul 27, Inter a primit un nou penalty, dar Tătăruşanu a apărat şutul trimis de atacantul argentinian Lautaro Martinez.
Întrebat de ce Calhanoglu, care s-a bucurat ostentativ după golul împotriva fostei formații, nu a executat și a doua lovitură de pedeapsă, Simone Inzaghi a dezvăluit că a fost o decizie luată de jucători, în teren.
"Executanții penalty-urilor sunt Lautaro și Calhanoglu. De ce nu a bătut Calha și cea de-a doua lovitură de pedeapsă? Jucătorii de pe terenul decid, Lautaro a fost mai sigur în acele momente. Hakan jucase deja foarte bine împotriva lui Udinese și în seara asta a evoluat iar bine, dar în acel moment, Lautaro s-a simțit mai sigur pe el", a spus Inzaghi, citat de Gazzetta dello Sport.
CITEȘTE ȘI:

Simone Inzaghi, după Milan - Inter 1-1: "Paharul e pe jumătate gol"

Simone Inzaghi regretă că formația sa a ratat șansa să se apropie de Milan în clasament, mai ales că în această etapă s-a încurcat și liderul, Napoli. Totuși, tehnicianul nerazzurrilor consideră că formația sa e în grafic, mici detalii lipsind pentru ca echipa să se situeze acolo unde își dorește el, din punct de vedere al exprimării în teren.
"Paharul este pe jumătate gol. Ne-am creat multe ocazii și am ratat un penalty, am fi meritat mai mult. Ne-am confruntat însă cu o echipă excelentă care se află în fruntea clasamentului pe merit. Suntem în urmă, dar există destule argumente care ne dau speranțe pentru viitor. Marea problemă e că am pierdut 11 puncte din situații în care am fost în avantaj. În ultima lună am făcut egal cu Milan și Juve, deși meritam să câștigăm. Suntem acolo, avem timp să rezolvăm problemele, nu suntem deloc departe de ce ne dorim. Am fi vrut să dedicăm victoria suporterilor noștri azi, dar nu s-a putut. A fost un derby care a avut un ritm bun, chiar dacă tehnic și eu, și Pioli probabil avem anumite regrete", a spus tehnicianul campioanei.
Am studiat foarte atent modul în care Lautaro șutează de la 11 metri, alături de cei din stafful tehnic. Știam că Lautaro este primul lor executant. Pe Calhanoglu îl știu foarte bine, dar problema a fost că și el mă cunoaște! A știut cum să șuteze | Ciprian Tătărușanu
Rezultatul consemnat pe tabelă la final, 1-1, este echitabil și nu modifică clasamentul la vârf. Milan rămâne pe 2 (neînvinsă), la egalitate de pucnte cu Napoli (32), în timp ce Inter se află la 7 puncte de cele două, pe ultima treaptă a podiumului.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo