Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Valentin Mihăilă, șanse tot mai mici de a fi titular la Atalanta! Ce jucător din Ucraina este dorit de italieni

Bianca Dumitru

Actualizat 09/03/2022 la 15:15 GMT+2

Atalanta, echipa care l-a transferat la începutul acestui an pe Valentin Mihăilă, a pus ochii pe un jucător de la Șahtior Donețk, care ar putea fi transferat până la finalul acestui sezon, ca urmare a unei decizii luate de FIFA în contextul războiului din Ucraina. Românul ar avea șanse tot mai mici de a prinde echipa.

Valentin Mihăilă (Atalanta)

Credit imagine: Getty Images

FIFA a luat, la începutul acestei săptămâni, decizia de a deschide o fereastră specială de transferuri pentru jucătorii străini din campionatele Rusiei și Ucrainei. Acești fotbaliști își vor putea căuta o echipă pentru care să evolueze până la finalul sezonului, dar vor fi nevoiți să se întoarcă pe 30 iunie, în speranța că, până la data respectivă, situația din Ucraina se va liniști.
Unul dintre cluburile de top din Europa care au pus ochii pe un fotbalist din Ucraina este Atalanta. Echipa la care este legitimat Valentin Mihăilă ar fi interesată de transferul brazilianului Fernando dos Santos Pedro, care este jucătorul lui Șahtior Donețk din 2018.
Potrivit jurnaliștilor de la Bergamo News, atacantul de 23 de ani poate evolua atât central, cât și în benzi, având un profil asemănător lui Luis Muriel, care se află la Atalanta din 2019. În acest sezon, brazilianul a adunat 14 apariții în tricoul lui Șahtior, reușind 8 goluri, dintre care două în Champions League.
Dacă Fernando ar semna cu italienii, Valentin Mihăilă ar avea șanse tot mai mici să prindă un post în primul 11 al lui Gian Piero Gasperini. De la transferul la Atalanta, românul a jucat în 4 meciuri, niciodată mai mult de 25 de minute, iar antrenorul nu pare foarte convins de calitățile fostului jucător de la Universitatea Craiova, care se poate întoarce în vară la Parma.
Citește și:

VALENTIN MIHĂILĂ, ÎN ATENȚIA LUI FRANCESCO TOTTI

Valentin Mihăilă a semnat în ultima zi de mercato din Europa cu Atalanta, una dintre forțele din Serie A. Internaționalul român merge sub formă de împrumut la Bergamo, pentru ca trupa lui Gian Piero Gasperini să îl poată transfera definitiv în vară, dacă va convinge, pentru o sumă de aproximativ 9 milioane de euro.
După transfer, agentul fotbalistului a vorbit despre această mutare, declarând că fostul jucător al celor de la Universitatea Craiova este, în opinia sa, unul dintre cei mai rapizi jucători din Serie A.
"Mihailă a ajuns la o echipă de eupe europene, normal, Atalanta este pe loc de Champions League în Italia, chiar dacă va juca în Europa League în continuare, dar pentru momentul ăsta dacă s-ar termina campionatul, este deja participantă în Champions League.
Au o politică foarte bună, o conducere foarte bună, au un antrenor foarte bun și ei au crescut jucători, o echipă care cumpără ieftin și bun jucători care teoretic sunt foarte scumpi.
Valentin Mihăilă a jucat la Parma, dacă n-ar fi fost accidentat, poate ar fi fost mai demult transferat, dar a avut o perioadă în care a fost accidentat, acum a avut o perioadă în care s-a reprodus și i-au văzut calitățile. Cei de la Atalanta au făcut oferta în cunoștință de cauză, îl cunoșteau foarte bine, era urmărit de foarte mult timp. Este un jucător pe profilul lor, este un jucător de viteză. După părerea mea este unul dintre jucătorii cu cea mai bună viteză din Seria A", a declarat impresarul, la începutul lunii februarie, potrivit sptfm.ro.
În plus, agentul român a dezvăluit că Valentin Mihăilă i-a atras atenția lui Francesco Totti încă dinainte de a ajunge în Italia: "E prima dată când spun asta. Totti și-a făcut o agenție de impresariat, în Italia. Și am vorbit la telefon, prin apel video, cu el despre jucători. Și el zicea: 'Mihăilă! Mihăilă!'
El zicea despre Mihăilă. De abia apăruse Mihăilă, la Craiova era. Și el spunea: 'Mihăilă, Mihăilă'. Acum o avea și el ceva ochi, Totti. El zicea că singurul care-l interesează e Mihăilă. Păi, uite că a nimerit-o", a adăugat reprezentantul fotbalistului de 22 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo