Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham, dar Genoa preferă să îl vândă la Napoli. Detaliile mutării iernii

Cristian Mihală

Actualizat 05/01/2024 la 11:19 GMT+2

Radu Drăgușin este în acest moment obiectul celui mai interesant transfer din fotbalul mare. Românul s-a înțeles cu Tottenham, dar Genoa pare mai degrabă dispusă să îl cedeze la Napoli, formație care a venit cu o ofertă superioară.

Genoa-Perugia 2-0, Serie B 2022-2023. L'esultanza di Radu Dragusin (Genoa). Foto di Simone Arveda per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

"Afacerea Drăgușin" este departe de a se finaliza, chiar dacă în urmă cu două-trei zile se părea că Tottenham va fi viitoarea destinație a internaționalului de 21 de ani. Românul preferă Premier League, visul său fiind să evolueze în cel mai puternic campionat al lumii. De altfel, Radu chiar a bătut palma cu oficialii lui Spurs, acceptând un contract pe 5 ani, cu un salariu de aproximativ 4,5 milioane de euro/sezon, după cum a anunțat Fabrizio Romano.
Problema e că Genoa nu vrea să lase din preț, solicitând 30 de milioane de euro în schimbul fundașului lui Gilardino. Londonezii continuă discuțiile cu reprezentanții "grifonilor", dar pe tapet a apărut o ofertă și mai bună pentru club, de la Napoli.

Napoli, "all-in" pentru transferul lui Drăgușin

Concret, Corriere delo Sport notează că formația de lângă Vezuviu pune la bătaie 25 de milioane de euro și un jucător la schimb (dintre Zanoli și Ostigard). Primul este un fundaș dreapta care poate evolua și în centru și e cotat la 6 milioane de euro, în timp ce al doilea e un apărător central a cărui valoare de piață e de 10 milioane de euro. Ambii au sub 25 de ani și pot crește în următoarea perioadă, dacă evoluează constant, astfel că Genoa ar agrea această variantă, fiind superioară din toate punctele de vedere ofertei lui Tottenham.
Acest weekend poate fi decisiv pentru viitorul internaționalului nostru, sursa citată notând că agentul său, Florin Manea, va merge azi în Italia pentru a discuta direct cu șefii de pe Stadio Luigi Ferraris cele două opțiuni de transfer.
"Manea aterizează astăzi în Italia și se va întâlni cu șefii de la Genoa pentru a stabili care e viitorul lui Drăgușin", notează italienii, care concluzionează: "Este o afacere extrem de complicată".
Radu Drăgușin este cel mai folosit jucător de la Genoa. "Tricolorul" a evoluat 1844 de minute pentru echipa "grifonului" în toate competițiile, fiind integralist în cele 18 meciuri de Serie A pe care le-a disputat. Drăgușin este cotat la 20 de milioane de euro de către site-ul Transfermarkt.
Dacă va ajunge ls Spurs, Radu Drăguşin ar deveni astfel al 4-lea jucător român din istorie care îmbracă tricoul lui Tottenham, după Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş. În cazul în care ajunge la campioana Italiei, internaționalul de 21 de ani i-ar călca pe urme lui Chiricheș, singurul român care a jucat pentru fosta echipă a lui Maradona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo