Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ironia lui Jose Mourinho la finalul meciului cu Napoli, pierdut de echipa sa cu 2-1

Eurosport
DeEurosport

Publicat 31/01/2023 la 10:25 GMT+2

AS Roma a pierdut derby-ul etapei 20 cu Napoli, însă Jose Mourinho a dovedit din nou de ce este supranumit "the special one", pentru că reacția sa de după meci a fost una care cu greu poate fi înțeleasă.

José Mourinho, Roma-Torino, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
AS Roma a pierdut pe terenul liderului din Serie A, Napoli, cu scorul de 2-1, într-un meci ce a contat pentru etapa cu numărul 20 în prima ligă italiană, fiind primul eșec suferit de trupa lui Jose Mourinho din ultimele două luni și jumătate, de la meciul cu Lazio de pe 6 noiembrie 2022, când rivalii din capitala Italiei au învins cu 1-0.
De atunci, AS Roma a obținut 3 victorii și 3 remize în campionat, plus un succes în optimile Coppa Italia, astfel că managerul portughez avea mari așteptări cu privire la meciul de pe Stadio Diego Armando Maradona. Partida mergea către un scor egal, însă napoletanii au dat lovitura în minutul 86 prin Giovanni Simeone, lăsând "lupii" pe locul 6, deși aceștia aveau oportunitatea de a urca până pe 2 în cazul unei victorii.

Mourinho, ironie la adresa propriei echipe

Și la 60 de ani, Mourinho continuă să impresioneze lumea fotbalului datorită stilului său atipic, iar după meciul cu Napoli, acesta a avut o reacție bizară pe contul său de Instagram, probabil dorind să le ofere o lecție elevilor săi.
Portughezul are la dispoziție al 5-lea cel mai valoros lot din Sere A, totalizând 355,75 milioane de euro conform Transfermarkt, însă chiar și așa, pretențiile acestuia sunt ca AS Roma să se lupte la titlu și e genul de antrenor care știe foarte bine să își motiveze jucătorii pentru a-i forța să dea tot ce au mai bun din ei atunci când intră pe teren.
Culmea, deși meciul a fost pierdut de "giallorossi", antrenorul oaspeților și-a pus echipa într-o ipostază ciudată, să facă o poză de grup în vestiar chiar după eșecul cu Napoli, probabil pentru a-i motiva și mai mult pentru jocurile ulterioare.
S-a putut vedea pe fețele fotbaliștilor care era starea lor de după meci, însă aceștia au respectat totuși decizia lui Jose Mourinho de a face o fotografie cu toată echipa în vestiar, la finalul meciului, ca și cum formația sa ar fi câștigat.
Mesajul postat de "The special one" alături de fotografia cu pricina a fost unul ironic, ca și cum echipa ar fi reușit o performanță lăudabilă, o victorie importantă sau chiar câștigarea unui trofeu, însă, de fapt, a fost doar o înfrângere.
"Ce echipă, ce spirit, ce performanță. Haideți ... Ne vedem miercuri pe Olimpico", a fost mesajul postat de Mourinho.
Citește și:

Napoli, tot mai aproape de al 3-lea titlu din istorie

Lucrurile privind titlul din Italia par stabilite chiar dacă campionatul abia a trecut de jumătate, pentru că Napoli e lider autoritar în Serie A, cu 53 de puncte după 20 de etape, la 13 distanță de ocupanta locului secund, Inter, care este de altfel și singura formație care a reușit să câștige în fața trupei lui Luciano Spalletti în acest sezon de campionat.
Diferența este cu atât mai mulțumitoare pentru napoletani cu cât jocul prestat este unul foarte bun, fiind atât cea mai ofensivă echipă din Italia, dar și echipa cu cea mai puternică apărare, argumente care dau de înțeles că primul loc nu este doar o coincidență, ci o consecință a evoluțiilor pozitive. 48 de goluri a marcat Napoli în cele 20 de etape, adică o medie de 2,4 goluri per meci, iar pe plan defensiv este greu de răpus, având doar 15 goluri încasate.
De asemenea, programul este de partea liderului, pentru că în lunile următoare, cele mai importante dueluri, cu Lazio, Atalanta, AC Milan și Inter se vor desfășura pe teren propriu, singura deplasare dificilă fiind cea de la Torino cu Juventus.
Scudetto la finalul sezonului ar fi o bucurie imensă pentru spiritul napoletan, pentru că singurele campionate câștigate de aceștia au fost în sezoanele 1986/87 și 1989/90, astfel că așteptarea ar lua sfârșit după 33 de ani.
Totodată, Napoli va evolua și în optimile UEFA Champions League și are mari șanse să treacă în turul următor, pentru că va da piept cu Frankfurt, o formație accesibilă ținând cont de nivelul competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo