Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru: De Laurentiis îl demite pe Mazzarri și aduce antrenorul care trebuia să ne fie adversar la Euro

Cristian Mihală

Actualizat 19/02/2024 la 08:26 GMT+2

Walter Mazzarri a rezistat doar 3 luni pe banca lui Napoli. Fabrizio Romano anunță că patronul clubului de lângă Vezuviu, De Laurentiis, îl va demite azi, înțelegându-se deja de principiu cu noul antrenor, Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei, națională care se află în grupă cu România la Euro.

Mazzarri insieme a De Laurentiis nel 2010

Credit imagine: Imago

Napoli se prezenta în actuala stagiune după un sezon istoric, în care a câștigat titlul în Serie A de o manieră entuziasmantă. În condițiile în care în inter-sezon a reușit să își păstreze aproape intact lotul (doar Min-jae Kim a părăsit gruparea de lângă Vezuviu, dar Osimhen și Kvaratskhelia, marile staruri ale echipei, au fost păstrați), De Laurnetiis anunța că echipa sa se va lupta anul acesta pentru cucerirea Champions League.
Doar că speranțele patronului nu au avut acoperire pe terenul de joc, Napoli începând teribil noua stagiune. În consecință, Rudi Garcia a fost înlocuit de Walter Mazzarri în noiembrie, dar nici noul tehnician nu a reușit să redreseze lucrurile.
Egalul de sâmbătă, 1-1 acasă cu Genoa, pare să fi fost picătura care a umplut paharul pentru colericul președinte napoletan, care vrea să îl sacrifice pe Mazzarri înainte de dubla cu Barcelona, din optimile Champions League. De Laurenttis vrea să producă un șoc la echipă, convins că actualul staff tehnic a pierdut complet vestiarul.
Cu o singură victorie în ultimele 4 meciuri de Serie A, formația din sudul Italiei e tocmai pe 9, la 9 puncte distanță de ocupanta locului 4, Atalanta. Despre un loc de Champions League nu se mai poate vorbi, astfel că marea miză pentru sezonul în curs rămâne o participare cât mai lungă în Liga Campionilor. Doar că acolo adversară îi va fi Barcelona, o formație cu un pedigree european superior.
Conform lui Fabrizio Romano, foarte probabil Mazzarri va fi demis azi, De Laurentiis ajungând deja la un numitor comun cu Francesco Calzona pentru preluarea băncii tehnice a biancocelestilor.
Calzona a fost în două rânduri secund la Napoli, ultima oară în "era Spalletti", iar din 2022 este selecționerul Slovaciei. El a calificat echipa la Euro 2024, unde face parte din grupa E, alături de România, dar e dispsus să renunțe la actualul angajament pentru ceea ce reprezintă șansa carierei. Până să fie numit selecționerul Slovaciei, tehnicianul de 55 de ani a fost exclusiv antrenor secund, astfel că, să aibă șansa să fie principal la o formație precum Napoli, e mai mult decât ar fi visat vreodată.

De Laurentiis, despre cum l-a demis pe Rudi Garcia

Sezonul cenușiu al lui Napoli vine ca o consecință a plecării lui Spalletti. Înlocuitorul său, Rudi Garcia, nu a reușit să continue pe aceeași linie, a victoriilor. Astfel, după eșecul cu Empoli, 0-1 pe teren propriu, soarta tehnicianului francez a fost pecetluită, De Laurentiis demițându-l și aducându-l în locul lui pe Walter Mazzarri.
La trei luni distanță de la acel episod, patronul napoletanilor a povestit că au existat semnale că a făcut alegerea greșită încă de la începutul stagiunii și a dezvăluit că nu l-a demis mai repede pe tehnician din cauza fanilor.
"Când am observat că lucrurile nu merg în direcția dorită şi că el e foarte încăpăţânat, a trebuit să iau niște decizii. Dacă l-aș fi concediat imediat ce am sesizat problemele, probabil că fanii ar fi protestat, ar fi făcut o mică revoluție. Dacă aș fi optat pentru Mazzarri fără ezitare, m-aţi fi considerat toţi nebun.
Am încercat să îi ofer lui Garcia oportunități și sprijin și când m-a ascultat am obținut victorii, precum cea de la Lecce. Dar după Empoli i-am spus imediat la telefon că face greșeli, iar el mi-a răspuns "lasă-mă să greşesc". Am coborât imediat la vestiare, l-am oprit și i-am spus să se ducă la naiba! L-am trimis în iad", a dezvăluit De Laurentiis acum două săptămâni, citat de sportnapoli.news.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo