Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Monza s-a impus pe terenul lui Juventus cu 2-0 și echipa lui Allegri ajunge pe locul 13 în Serie A

Alex Masgras

Actualizat 29/01/2023 la 18:10 GMT+2

Juventus a pierdut partida de pe teren propriu cu Monza, scor 0-2, din cadrul etapei cu numărul 20. Monza a reușit să câștige și partida retur, după ce s-a impus și în luna septembrie pe teren propriu în fața echipei lui Allegri.

L'esultanza di Dany Mota con Danilo rabbuiato nello sfondo, Juventus-Monza, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

După ce Sassuolo s-a impus cu 5-2 pe San Siro în fața celor de la AC Milan, etapa cu numărul 20 din Serie A a propus o nouă surpriză. Monza s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Juventus, grație golurilor marcate de Ciurria și Mota.
Monza a dat primul semnal de alarmă în minutul 10, atunci când a înscris prin Gianluca Caprari, dar reușita sa a fost anulată de VAR, din cauza unei poziții de offside.
Imediat după anularea golului celor de la Monza, Juventus a avut o șansă bună în minutul 16 prin Moise Kean, dar șutul său nu a prins cadrul porții.
În minutul 18, Monza a reușit deschiderea scorului prin Patrick Ciurria, care a înscris din pasa lui Machin.
Diferența a fost majorată în minutul 39, atunci când defensiva lui Juventus nu a avut reacție. Carlos Augusto i-a pasat lui Dany Mota, care rămas singur cu Szczesny, pe care l-a driblat și a trimis balonul în poartă.
Citește și:

Juventus a ajuns pe locul 13 în Serie A

La pauză, Allegri i-a introdus pe Locatelli, Soule și Iling Jr în locul lui Fagioli, Paredes și Kostic, dar schimbările antrenorului lui Juventus nu au reușit să schimbe soarta partidei. Pe parcursul reprizei secunde au intrat și Milik și Vlahovic, ultimul revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon pentru o lună și jumătate.
Juventus a căutat revenirea în partidă, dar cea mai importantă ocazie a gazdelor a venit abia în minutul 75, atunci când șutul lui Di Maria a fost parat de Di Gregorio.
După această victorie, Monza devine prima echipă nou-promovată din Serie A care câștigă ambele partide împotriva lui Juventus. În tur, Monza s-a impus pe teren propriu cu 1-0, în ceea ce a reprezentat și prima victorie din Serie A.
În urma acestei înfrângeri, Juventus a coborât pe locul 13, rămânând cu 23 de puncte, după penalizarea de 15 puncte primită în urmă cu o săptămână. În ceea ce îi privește pe cei de la Monza, aceștia ajung pe locul 11, cu 25 de puncte.
Pentru Juventus urmează partida din Coppa Italia de pe teren propriu cu Lazio, după care va merge pe terenul celor de la Salernitana în Serie A. De partea cealaltă, Monza va juca următoarea partidă pe 6 februarie, atunci când va primi vizita celor de la Sampdoria.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo