Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăguşin, la ora adevărului! Cel mai bine cotat jucător român a anunţat unde vrea să se transfere

Cristian Mihală

Actualizat 22/06/2023 la 13:57 GMT+3

Radu Drăguşin a dezvăluit că visul său este să joace în Premier League, cel mai puternic campionat al lumii. Mai multe echipe, printre care şi Liverpool, l-au monitorizat, dar până în acest moment nu a venit vreo ofertă concretă pe adresa clubului Genoa.

Radu Drăgușin, în Elveția - România

Credit imagine: Getty Images

Plecarea de la Juventus l-a ajutat enorm pe fundașul central român de 21 de ani. Fără șanse să joace constant în echipa lui Allegri, internaționalul nostru a fost împrumutat la Sampdoria și Salernitana, dar nu a confirmat.
În sezonul recent încheiat, a luat drumul Serie B, unde a ajutat-o pe Genoa să promoveze, fiind unul dintre cei mai constanți jucători. Pe lângă exactitatea de la marcaj, Drăgușin a apărut deseori la finalizare, punctând de patru ori.
Genoa a activat recent opțiunea definitivă de cumpărare a lui Drăgușin, iar fundașul a semnat un contract valabil până în 2027. El a devenit cel mai bine cotat jucător român, iar presa din vest şi agentul său au scris de mai multe ori despre posibilitatea de a ajunge în Anglia. Drăguşin a admis că visul său e să evolueze în Premier League, dar momentan e concentrat exclusiv pe vacanţă, după un sezon istovitor.
"Premier League este un campionat foarte puternic, în care m-aş vedea jucând, de ce nu? Totul este posibil", a declarat Radu Drăgușin pentru as.ro.

Genoa ar fi refuzat o ofertă de 25 de milioane de euro pentru Drăguşin

Prestigioasa publicație Gazzetta dello Sport a alcătuit un Top 10 al celor mai promițători jucători din Serie B, înainte de încheierea sezonului, iar Drăgușin a figurat pe acea listă. Jurnaliștii italieni notează că internaţionalul nostru este în atenția mai multor cluburi de top din Anglia, lucru confirmat şi de impresarul său, Florin Manea.
"Sunt multe cluburi din Anglia care mă sună şi se interesează de el. Şi mulţi scouteri de la Liverpool m-au sunat şi mi-au spus de el că este interesant. De aici până a se face un transfer e cale lungă.
Sunt alte echipe care sunt mai interesate, iar discuţiile sunt mai avansate decât la Liverpool. Nu e nimic exclus pentru că şi la Liverpool se schimbă generaţia. Este cotat drept unul dintre cei mai promiţători fundaşi din lume la vârsta lui.
E normal să fie cotat aşa la cifrele pe care le are. Genoa a avut cea mai bună apărare din Serie B. A avut cele mai puţine dribilinguri în faţa lui, cele mai multe dueluri aeriene câştigate şi un procentaj de 87 la sută de pase reuşite. Este un jucător care va fi la echipe mari", spunea Florin Manea, agentul jucătorului, de curând.
Anterior declaraţiei de mai sus, agentul jucătorului a dezvăluit că Genoa a avut pe masă o ofertă de 25 de milioane de euro pentru Drăguşin, dar că oficialii "grifonilor" au refuzat-o, sperând să obţină o sumă şi mai mare.
"Radu Drăgușin e foarte curtat. A jucat cele mai multe meciuri, e cel mai folosit jucător. A început să și marcheze. A existat o ofertă de 25 de milioane de euro, din Italia. Și a fost refuzată. Ideal ar fi să mai joace un an în Seria A și să plece în Anglia. I se potrivește campionatul.
Nu e greu să ajungă la Liverpool. Există interes. Am vorbit cu cineva de acolo. Am vorbit cu un scouter. E pe lista lor. Că va fi acum, că va fi peste un an... Mult în Italia nu va sta. Există interes de la o echipe cu bani din Anglia.
Poate zice «Luați 40 de milioane de euro și îl luăm acum». Riscul e să-l lași să joace un an în Serie A și după aceea să se ceară 60 de milioane de euro", spunea Florin Manea pentru Gazeta Sporturilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo