Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gianni Infantino, verdict dur după scandalul de rasism al lui Mike Maignan. Dorința președintelui FIFA

Andrei Nicolae

Actualizat 21/01/2024 la 19:52 GMT+2

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, s-a pronunţat în favoarea unei înfrângeri la masa verde pentru echipele ai căror suporteri proferează insulte sau strigăte rasiste, relatează cotidianul L'Equipe.

Mike Maignan al termine di Udinese-Milan - Serie A 2023-24

Credit imagine: Getty Images

Preşedintele forului internaţional a reacţionat ca urmare a incidentului de sâmbătă din campionatul Italiei, când portarul echipei AC Milan şi al naţionalei de fotbal a Franţei, Mike Maignan, a părăsit terenul de joc după ce a fost ţinta strigătelor rasiste la meciul cu Udinese (3-2), îndreptându-se spre banca de rezerve în min.34 şi apoi urmat de coechipierii săi.
În urma acestor incidente, Maignan a îndemnat instanţele conducătoare să ia măsuri împotriva acestui flagel care revine în mod constant pe stadioanele de fotbal.
Într-un comunicat dat publicităţii, preşedintele FIFA a condamnat în cursul serii comportamentul suporterilor la adresa jucătorului milanez, dar şi la adresa lui Kasey Palmer, jucătorul lui Coventry, şi el ţinta unor manifestări rasiste la meciul cu Sheffield din aceeaşi zi.
Citește și:

Ce vrea să introducă Gianni Infantino, după scandalul de rasism în care a fost implicat Maignan

"Sunt evenimente total odioase şi inacceptabile. Nu este loc pentru rasism. Jucătorii vizaţi au susţinerea mea necondiţionată", a spus preşedintele FIFA, propunând sancţiuni dure.
"În afara regulii în trei etape (meci întrerupt, meci întrerupt a doua oară, meci oprit total), noi vom trebui să instituim regula unei înfrângeri la masa verde automat pentru echipa ai cărei suporteri proferează injurii cu caracter rasist şi care au determinat întreruperea meciului, precum şi interdicţii pe stadioane şi urmări judiciare pentru rasism", a conchis Infantino.
În timp ce Maignan explica că suporterii lui Udinese, instalaţi în tribune în spatele porţii sale, îi adresează strigăte de maimuţă, jucătorii lui Milan au rămas la marginea terenului preţ de mai multe minute. Apoi, ei au revenit la vestiare unde, conform imaginilor de pe platforma DAZN, l-au încurajat pe coechipierul lor împreună cu staff-ul milanez.
Meciul a fost întrerupt de arbitru în min.38, iar apoi reluat după cinci minute de pauză.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo