Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Continuă etapa perfectă a stranierilor. Radu Drăgușin este de neoprit la Genoa

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/02/2023 la 20:21 GMT+2

Etapa perfectă a internaționalilor români în Serie B continuă. După ce Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Dennis Man au avut evoluții foarte bune în meciurile echipelor lor cu o seară în urmă, sâmbătă a venit rândul lui Radu Drăgușin să se afirme.

Radu Drăgușin (Genoa)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Vineri seara a fost perfectă pentru trei fotbaliști români care evoluează în Serie B. Pisa și Parma, echipele la care sunt legitimați Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Dennis Man, s-au impus în duelurile cu Perugia, respectiv Frosinone, contând pentru a 26-a etapă din liga secundă italiană.
Sâmbătă a venit rândul unui alt internațional român să iasă la rampă și să se afirme în meciul echipei sale. Radu Drăgușin s-a remarcat din nou la Genoa, reușind să înscrie al doilea gol consecutiv pentru formația la care evoluează.
Fundașul român a înscris primul gol pentru Genoa runda precendentă, iar acum a lovit din nou. Drăgușin a deschis drumul spre victorie, înscriind cel dintâi gol al echipei sale în minutul 77 al partidei cu Spal, cu capul, în urma unei lovituri libere pe care a executat-o Jagiello.
În minutele adiționale ale meciului cu Spal, echipa lui Drăgușin a mai marcat de două ori, prin Gudmundsson și Salcedo, care au stabilit scorul final al întâlnirii, 3-0.
În urma victoriei, Genoa rămâne pe locul 2 în Serie B, cu 46 de puncte. Lider este Frosinone, cu 55 puncte.
CITEȘTE ȘI:

Etapă perfectă pentru internaționalii români

Seara de vineri a fost perfectă pentru românii din Serie B. Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Dennis Man au avut evoluții foarte bune în meciurile echipelor lor.
Pisa a obținut o victorie pe teren propriu, scor 2-1, în fața celor de la Perugia. Moruțan a înscris încă din startul meciului, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.
Oaspeții au rămas în inferioritate numerică în minutul 31, după eliminarea lui Hermannsson, iar după doar 8 minute Casasola a deschis scorul pentru Perugia, dintr-un penalty.
La 6 minute după pauză, fostul jucător de la FCSB a restabilit egalitatea, cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă a lui Gliozzi.
În minutul 58, Pisa a preluat conducerea pe tabelă după ce Marius Marin a înscris cu un șut superb din afara careului.
Perugia a rămas și ea în 10 oameni, în minutul 76, după eliminarea lui Paz, iar scorul nu a mai putut fi modificat. Pisa a obținut, astfel, a 9-a victorie a sezonului și a urcat pe locul 6, cu 38 de puncte.
Dennis Man a fost titular pentru a doua oară în 2023, după ce și-a revenit în urma unei accidentări. Românul, care a jucat 59 de minute, a reușit două pase decisive în duelul cu Frosinone, încheiat cu 3-4.
Vazquez a deschis scorul în minutul 6, iar după 15 minute, Ansaldi a dublat avantajul Parmei, dintr-o pasă a lui Man.
În minutul 25, Caso a înscris în poarta lui Buffon, dar până la pauză echipa lui Fabio Pecchia și-a refăcut avantajul, prin golul marcat de Zanimacchia, tot dintr-un assist al românului.
După pauză, Parma, care a rămas în inferioritate numerică din minutul 55, după eliminarea lui Estevez, a fost egalată grație reușitelor lui Mulattieri și Moro. Vazquez a făcut, însă, dubla în minutul 73 și a adus victoria pe terenul liderului din Serie B, în ciuda faptului că echipa sa a rămas în 9 oameni după ce și Camara a văzut cartonașul roșu, fiind eliminat în minutul 86.
În urma acestui rezultat, Parma a urcat pe locul 7 în clasament, cu 37 de puncte, cu unul mai puțin decât Pisa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo