Presa din Turcia anunță la unison că Dan Petrescu a bătut palma cu ultima clasată din Turcia, Kayserispor. Și clubul turc a confirmat informația pe pagina de twitter, dar apoi a șters postarea, semn că mai sunt mici detalii de pus la punct.
Șumudică, fost antrenor la Kayserispor, a dezvăluit că ultimul loc din Super Liga turcă l-a curtat întâi pe el, oferindu-i un salariu incredibil. Totuși, tehnicianul nu avea cum să accepte să meargă la o formație clasată atât de slab în contextul în care el are o șansă istorică să se lupte pentru titlu.
"Din câte știu eu, nu mai sunt singurul antrenor străin din Turcia. Da, din ce informații am eu, vorbind cu bașcanul de la Kayserispor, vine aici (n.r. Dan Petrescu). Nu l-am recomandat eu. M-au întrebat. Ei au vrut să mă ia pe mine, dar există un respect între cluburi. Mi-au făcut o ofertă incredibilă. Nu pot să spun, extraordinar de mare. I-am refuzat politicos.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, supărat și după ce a câștigat un nou titlu cu CFR Cluj! "Merit mai mult respect"
ACUM 6 ORE
Acum două zile m-au sunat să mă întrebe. Am vorbit cu șefa de acolo, e o femeie extraordinară, era în Consiliul de Administrație în perioada în care am fost eu acolo. Nu știam că se rezolvă, în seara asta am aflat", a declarat Marius Șumudică, la Digi Sport.

Șumudică: "Dacă eram Petrescu, nu veneam la ultima clasată din Turcia"

Obiectivul lui Dan Petrescu va fi să o salveze pe Kayserispor de la retrogradare, misiune ușoară, chiar dacă echipa e în prezent pe ultimul loc. Diferențele sunt însă mici, iar lotul echipei e unul de calitate, printre numele importante regăsindu-se și trei români: Silviu Lung, Cristi Săpunaru și Denis Alibec.
Totuși, Șumi crede că "Super Dan" beneficia de o cotă mult mai bună, după ce a scris istorie cu CFR (inclusiv în Europa, unde în primăvara lui 2020 a fost eliminată de Sevilla, viitoarea câștigătoare a EL, din 16-imi, după o dublă manșă în care clujenii nu au pierdut), astfel că nu înțelege de ce a acceptat să semneze cu o formație fără ambiții deosebite.
"E realizabil obiectivul pentru Kayseri. Ei trebuie să dea drumul la transferuri. Au de plătit o sumă, dar nu e o problemă. Dispun de banii pentru datoriile din urmă. Dan are oamenii lui cu care lucrează, probabil s-a documentat. Dan Petrescu va fi antrenor până la vară. Dacă retrogradează în liga secundă, nu mai poate sta acolo. Așa are în contract.
Poate vrea neapărat să lucreze, nu mai are alte oferte. Nu am idee (n.r. de ce a acceptat să vină la ultimul loc din Turcia). În momentul de față, dacă eram Petrescu nu veneam la ultima clasată. Asta vă spun sincer. Eu îi doresc baftă, am o impresie foarte bună despre el. Dar sunt două probleme. Îi va fi dificil, pentru că nu cunoaște campionatul", a mai spus Șumudică.
Romanian Liga I
CFR Cluj este campioana României pentru al cincilea sezon consecutiv! Craiova n-a ajutat-o pe FCSB
ACUM 16 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a răbufnit înainte de FC Voluntari - FCSB! "E incredibil! Să-mi explice cineva"
IERI LA 16:38