Fotbalul trece prin momente unice la ora actuală. 12 cluburi uriașe au anunțat că vor înființa o nouă competiție, denumită Super Liga Europeană, care ar urma să detroneze Champions League. Echipele fondatoare sunt Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter și AC Milan.
UEFA le-a oferit o replică puternică la ședința desfășurată astăzi. Forul suprem a amenințat cele 12 cluburi cu excluderea din toate competițiile și a anunțat că jucătorii implicați vor primi interdicție de la Campionatele Europene și Mondiale.
Fondatoarele Super Ligii sunt conștiente de posibilele consecințe, însă vor continua noul proiect care ar urma să schimbe complet lumea fotbalului. UEFA va încerca să oprească în orice fel inițiativa celor 12 echipe și să ducă mai departe glorioasa istorie din Champions League.
Cupa Mondială FIFA
Didier Deschamps recunoaște după calificarea în sferturi: "E cel mai bun jucător din lume!"
ACUM 4 MINUTE
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?

"Super Liga are șanse mari să câștige 'războiul' cu UEFA!". Anunțul experților

Mark Orth, jurist expert în competițiile sportive, consideră că Liverpool, Real Madrid și celelalte echipe implicate în Super Ligă au șanse mari să treacă peste obstacolele pregătite de UEFA în instanță.
Specialistul din Munchen și-a motivat explicația, spunând că legea competițională în vigoare, dar și cazurile precedente îi favorizează pe fondatorii Super Ligii.
"Cele 12 echipe (n.r. - din Super Ligă) au șanse mari să câștige (n.r. - procesul cu UEFA). Există perspective promițătoare în contextul startului Super Ligii.", a spus Mark Orth, petru Daily Mail.
În trecut au mai existat situații în care Comisia Europeană le-a permis sportivilor să participe în noi competiții, separate de cele din Federații. Spre exemplu, Comisia a decis că Uniunea Internațională de Patinaj nu le poate interzice patinatorilor să se înscrie în competiții nou înființate, extrem de atrăgătoare din punct de vedere financiar. Decizia respectivă a fost susținută de al doilea cel mai important tribunal din Europa - Tribunalul General din Luxemburg, în luna decembrie a anului trecut.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

O situație asemănătoare s-a petrecut în urmă cu 3 luni, când un tribunal din Germania le-a interzis Federațiilor naționale și internaționale de wrestling să împiedice înființarea unei noi competiții. Orth a mai precizat că situații similare au avut loc în Suedia și Italia.
Momentan nu se cunosc tribunalele la care vor apela cluburile din Super Ligă în "războiul" cu UEFA, însă Mark Orth crede că vor merge la Înalta Curte din Londra, precum și la un tribunal din Italia.
Este de așteptat ca UEFA să pornească un război legal fomat din două etape. Mai întâi, forul european va încerca oprirea noii competiții. Iar dacă nu vor reuși, oficialii UEFA vor cere sancțiuni grave asupra cluburilor fondatoare, amintite în comunicatul oficial.
Romanian Liga I
Rapid, cu întârziere în gara Pitești, rămâne departe de liderul Farul. Următoarea stație: U Cluj
ACUM 33 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant"
ACUM 2 ORE