Ziua de ieri a creat un haos de nedescris în presa sportivă din Europa. Cluburile mari de pe "bătrânul continent" au dus ceea ce părea la prima impresie doar un capriciu al lui Florentino Perez și Andrea Agnelli la alt nivel.
Concret, 12 cluburi au semnat deja că vor lua parte la noua competiție, Super Liga Europei, una înființată de cluburi și care ar urma să aducă mult mai multe beneficii financiare decât Champions League.

UEFA caută soluții, dar ia în calcul și cel mai negru scenariu

Ligue 1
Neymar s-a decis și semnează, chiar astăzi, prelungirea contractului cu PSG
ACUM 3 ORE
Imediat, UEFA a ieșit în față cu o declarație prin care a amenințat cluburile că o astfel de decizie va duce la suspendarea lor din toate competițiile sub egida FIFA și UEFA. Cu alte cuvinte, fotbaliștii nu vor mai avea dreptul să joace pentru echipele naționale, nici în preliminarii, nici la turneele finale de Campionat European și Mondial.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Se pare că forul patronat de Ceferin caută să medieze conflictul iscat și să ajungă la un numitor comun cu cele 12 cluburi, însă e pregătită să joace la rândul ei de pe poziții de forță. Ca atare, dacă nu se va ajunge la un compromis, semifinalele și finala Champions League ar putea să nu se mai dispute, iar PSG să fie declarată câștigătoare, se speculează în media din Vest. Formația antrenată de Pochettino e singura din cele 4 calificate în semifinalele Ligii care nu face parte încă din Super Liga Europei.
Super Liga ar urma să înceapă în august, iar la ea și-au făcut anunțată prezența 12 din cele mai puternice cluburi din Europa. "AC Milan, Arsenal FC, Atlético Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur sunt formațiile care și-au dat acordul", anunță Liverpool pe siteul oficial.
În această seară ar urma să fie anunțată oficial noua competiție, Florentino Perez urmând să fie președintele ei. Patronii de la Liverpool, United și Arsenal vor fi vice-președinți.
Ligue 1
Neymar a sistat negocierile cu PSG, anunță L'Equipe! Ce așteaptă brazilianul în continuare
IERI LA 12:10
Ligue 1
Ce urmează pentru PSG după eliminarea din UCL – 5 "finale" pentru a salva sezonul
05/05/2021 LA 13:25