După anunțul înființării Super Ligii Europei, UEFA a emis un comunicat oficial, prin care amenință cu excluderea din toate competițiile a cluburilor care au pus bazele noului proiect. Acest lucru nu i-a speriat însă deloc pe conducătorii acestora, care au trecut deja la pasul următor.
Sky Sports scrie că Manchester United este primul club din Premier League care a părăsit deja Asociația Europeană a Cluburilor (ECA). În plus, vicepreședintele executiv al clubului de pe Old Trafford, Ed Woodward, a renunțat la funcțiile sale din cadrul UEFA.
Tot în această dimineață, cele 3 cluburi italiene care vor participa în Super Liga Europei (Juventus, Inter și AC Milan) au anunțat și ele că părăsesc ECA. Preșdintele forului care reprezintă cele 232 de cluburi afiliate UEFA, Andrea Agnelli și-a dat demisia din funcția pe care o deținea din 2012 și a renunțat și la postul de membru în Comitetul Executiv al UEFA. Șeful lui Juventus va prelua rolul de vicepreședinte al Super Ligii Europei.
Liga Campionilor UEFA
Primul jucător care și-a anunțat plecarea de la Real după finala Champions League! "E mai bine așa"
ACUM 20 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117276.jpg

Super Liga Europei | Cluburile fondatoare nu fac niciun pas în spate

Aseară, înainte ca anunțul înființării Super Ligii Europei să fie dat oficial, ECA a organizat o întâlnire de urgență, însă niciunul dintre cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei nu a răspuns invitației de a participa. Au fost prezente Bayern Munchen și PSG, ședința fiind prezidată de Edwin van der Sar, în absența președintelui ECA, Andrea Agnelli, președintele lui Juventus Torino.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
ECA este împotriva unei "Superligi închise" și vrea să conlucreze cu UEFA, în acest sens. În ședința de astăzi, în care UEFA urmează să anunțe o schimbare în formatul Champions League, ECA își dorește ca această decizie să fie în sfârșit adoptată, în speranța că marile cluburi care au pus la cale înființarea Super Ligii Europei vor renunța la acest proiect.
Faptul că deja 4 cluburi au părăsit deja ECA reprezintă o presiune în plus pe UEFA și va fi foarte interesant de urmărit ce se va întâmpla după ședința extraordinară de astăzi a forului european. Există șanse mari să se ajungă în final la un compromis, iar ideea Super Ligii Europene să fie abandonată, dacă marile forțe implicate vor fi satisfăcute de modul în care UEFA va reformata Champions League. Totuși, dacă acest lucru nu se va întâmpla, va fi generat un haos total în tot fotbalul din Europa.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Liga Campionilor UEFA
Suma uriașă de bani pe care a câștigat-o Real Madrid în acest sezon de Champions League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
ACUM 2 ORE