Deși Craiova e lider în Liga 1 și oltenii se pregăteau de primul titlu după aproape 3 decenii, pandemia de coronavirus ar putea să le zădărnicească visul de ridica trofeul.
Asta pentru că devine tot mai improbabil ca meciurile rămase din play-off să se mai termine în timp util, iar LPF pregătește o variantă de backup.
Pentru ca discuțiile în jurul unei decizii finale - care va fi cu siguranță contestată de unii sau alții, independent de care va fi hotărârea -, Liga Profesionistă pare decisă să supună la vot modul în care se va termina campionatul, urmând să se supună majorității.
Ligue 1
PSG îl va pierde, probabil, pe Messi, dar devine echipa perfectă. Super-transferul pregătit
ACUM 3 MINUTE

Terminarea sezonului în Liga 1, la vot

Gazeta Sporturilor anunță că LPF a cerut deja cluburilor să opteze pentru diferite variante, iar majoritatea optează pentru soluțiile în care CFR va fi desemnată campioană.
Conform sursei citate, 5 cluburi au votat să fie luat în considerare clasamentul de la finalul sezonului regulat (CFR lider), în timp ce 6 au optat pentru ca ierarhia să fie cea din momentul acesta, al întreruperii Ligii 1, cu un amendament. Dacă formațiile nu vor avea același număr de partide disputate (cazul de față, în lupta pentru titlu), să se calculeze media de puncte/meci pentru fiecare echipă, pe toată durata sezonului. CFR ar fi și în acest caz campioană, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare partidă. Craiova e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci. Dinamo ar scăpa de retrogradare fără probleme. Procentul de puncte adunate îi plasează pe "câini" pe poziția a treia din play-out, depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași, FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din "B".
Decizia finală va fi luată în Adunarea Generală din 30 iulie, însă e puțin probabil ca Liga 1 să se termine pe teren, lucru semnalat și de președintele FRF, Răzvan Burleanu.
CFR mai are de disputat 3 meciuri, iar situația de la club în ceea ce privește cazurile de coroanvirus e una teribilă. Vineri se ajunsese la 21 de cazuri de COVID-19, iar formația lui Dan Petrescu nu poate fi programată. Asta în contextul în care FRF trebuie să trimită la UEFA până pe 3 august lista cu participantele în Champions League, respectiv Europa League.
Federația a încercat să obțină o derogare de la forul continental, astfel încât campionatul să fie prelungit câteva zile, dar nu mai târziu de 9 august, când are loc tragerea la sorți a preliminariilor cupelor europene, dar demersul nu a avut succes: UEFA a transmis că toate campionatele trebuie să se termine cel târziu pe 3 august.
Premier League
Transferul pe care Klopp îl regretă, poate, cel mai mult. După aproape 8 ani, a vorbit prima oară
ACUM 34 MINUTE
Romanian Liga I
Omrani, un transfer neinspirat al FCSB-ului?! "Îi ia locul unui alt atacant mai tânăr, mai dotat"
ACUM 42 MINUTE