Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lucian Sânmărtean a ales jucătorul week-end-ului în fotbalul englez

Nicu Savin

Actualizat 17/05/2021 la 10:40 GMT+3

Expertul Eurosport. Lucian Sânmărtean, l-a ales pe belgianul Youri Tielemans, cel care a marcat singurul gol al finalei FA Cup dintre Leicester și Chelsea.

Youri Tielemans, The Emirates FA Cup Final

Credit imagine: Getty Images

Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean alege la finalul week-end-ului fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult în fotbalul englez.
De această dată alegerea lui Sânmărtean a fost Youri Tielemans, mijlocașul lui Leicester.
Belgianul de 25 de ani a marcat singurul gol al finalei FA Cup contra lui Chelsea, cu o execuție superbă de la aproximativ 25 de metri.

Youri Tielemans a adus prima Cupă a Angliei din istorie pentru Leicester

Finala de pe Wembley a fost una foarte echilibrată. Ocaziile mari au lipsit în prima parte și a fost nevoie de execuția fantastică a lui Tielemans din minutul 63 pentru ca echilibrul să fie rupt. Pe final, Chelsea a atacat în valuri și a avut chiar un gol anulat de VAR pentru un off-side infim, iar Schmeichel a avut câteva intervenții miraculoase.
Așadar, Leicester a cucerit pentru prima dată Cupa Angliei, iar Tielemans va rămâne în istoria clubului prin reușita sa de generic din finală. Leicester mai jucase 4 finale în FA Cup, dar pierduse de fiecare dată, fiind echipa engleză cu cele mai multe prezențe în ultimul act fără a avea un trofeu în palmares.
Tielemans a devenit doar al 3-lea jucător belgian care marchează în finala celei mai vechi competiții din lume, după Eden Hazard (2018) și Kevin De Bruyne (2019).
Youri Tielemans a fost crescut de Anderlecht, iar în 2017 a fost cumpărat de AS Monaco pentru 26 de milioane de €. După un an și jumătate la echipa din principat, mijlocașul a fost mai întâi împrumutat la Leicester, iar în vara lui 2019, "vulpile" le-au plătit monegascilor 45 de milioane de € în schimbul său.
La doar 24 de ani, Tielemans este un jucător de bază și la naționala Belgiei, pentru care a jucat de 37 de ori, marcânn 4 goluri.
Meciurile din FA Cup de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo