Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presiunea crește pe Premier League: Cupa Angliei va permite și ea cinci schimbări

Vlad Dumitrescu

Actualizat 06/12/2020 la 18:53 GMT+2

Cupa Angliei va permite cinci schimbări începând cu runda a treia, presiunea adunându-se astfel asupra Premier League pentru a modifica regulamentul.

Cupa Angliei

Credit imagine: Getty Images

Federația Engleză (FA) a hotărât să urmeze exemplul UEFA și al celorlalte campionate importante din Europa și să permită încă două schimbări în timpul meciurilor. Astfel, presiunea va crește pe Premier League, care a decis să rămână la regulile inițiale.
Astfel, echipele din Premier League vor putea folosi cinci schimbări în competițiile europene și acum și în Cupa Angliei, însă fără să aibă această posibilitate în campionat.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este unul dintre cei mai vocali critici privind scimbările, germanul considerând că integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol din cauza programului foarte aglomerat.

Mai multe cluburi din Premier League au susținut decizia

Trei cluburi din Premier League se află în consiliul federației care a decis această schimbare de regulament. Brighton și Tottenham au fost de acord, însă Crystal Palace s-a opus.
La ședința cluburilor din Premier League, 15 dintre managerii cluburilor și-au arătat susținerea pentru trecerea la cinci schimbări luna trecută. Însă decizia se ia la nivel de conducere a cluburilor. Conform regulilor actuale, este nevoie de cel puțin 14 cluburi pentru a se adopta o nouă regulă. Doar 11 cluburi au susținut oficial decizia la ședință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo