Federația Engleză (FA) a hotărât să urmeze exemplul UEFA și al celorlalte campionate importante din Europa și să permită încă două schimbări în timpul meciurilor. Astfel, presiunea va crește pe Premier League, care a decis să rămână la regulile inițiale.
Astfel, echipele din Premier League vor putea folosi cinci schimbări în competițiile europene și acum și în Cupa Angliei, însă fără să aibă această posibilitate în campionat.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este unul dintre cei mai vocali critici privind scimbările, germanul considerând că integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol din cauza programului foarte aglomerat.
The Emirates FA Cup
Lucian Sânmărtean a ales cel mai bun jucător din weekendul fotbalistic din Anglia
22/03/2021 LA 07:56

Mai multe cluburi din Premier League au susținut decizia

Trei cluburi din Premier League se află în consiliul federației care a decis această schimbare de regulament. Brighton și Tottenham au fost de acord, însă Crystal Palace s-a opus.
La ședința cluburilor din Premier League, 15 dintre managerii cluburilor și-au arătat susținerea pentru trecerea la cinci schimbări luna trecută. Însă decizia se ia la nivel de conducere a cluburilor. Conform regulilor actuale, este nevoie de cel puțin 14 cluburi pentru a se adopta o nouă regulă. Doar 11 cluburi au susținut oficial decizia la ședință.
The Emirates FA Cup
Tuchel, după victoria lui Chelsea cu Barnsley: ”Nu am avut curaj și ritm de joc!”
12/02/2021 LA 06:36
The Emirates FA Cup
Magia Cupei! Manchester City se va schimba în barul stadionului din Cheltenham
22/01/2021 LA 12:10