Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, făcută praf după cererea ca meciul cu Middlesbrough să se joace fără fani: "Sunt jalnici"

Nicu Savin

Publicat 15/03/2022 la 18:04 GMT+2

Chelsea a solicitat Federației Engleze ca meciul din sferturile FA Cup du Middlesbrough să se joace fără fani, invocând integritatea sportivă, deoarece fanii londonezi nu-și pot achiziționa bilete. Președintele echipei din Championship a avut o reacție dură la adresa clubului de pe Stamford Bridge, dând de înțeles că tocmai lipsa integrității a caracterizat gruparea londoneză în era Abramovich.

Thomas Tuchel (L) and Roman Abramovich (R)

Credit imagine: Getty Images

Chelsea se confruntă cu mari probleme logistice ca urmare a sancțiunilor impuse lui Roman Abramovich de către guvernul britanic. Unul din marile impedimente pe care le va întâmpina clubul londonez în perioada următoare este imposibilitatea de a vinde bilete, iar acest lucru va începe odată cu meciul din sferturile FA Cup de la finalul acestei săptămâni.
Chelsea urmează să joace în deplasare cu Middlesbrough, dar fanii nu-și pot achiziționa bilete la acea partidă, motiv pentru care oficialii de pe Stamford Bridge au cerut Federației Engleze ca disputa să aibă loc fără spectatori, invocând intergritatea sportivă. Cei de la Middlesbrough au răspuns imediat cu un comunicat, menționând că echipa din Championship nu are nicio vină în toată această poveste, iar fanii săi nu ar trebui să aibă de suferit.
Citește și:

Chelsea, luată în colimator de președintele lui Middlesbrough

Între timp, acțiunea celor de la Chelsea a fost atacată în termeni mult mai vehemenți de președintele lui Middlesbrough, Steve Gibson. Acesta a caracterizat drept "jalnică" cererea londonezilor și a acuzat clubul de pe Stamford Bridge că tocmai lipsa integrității sportive a contribuit la succesele din ultimii 19 ani, de când Abramovich a devenit proprietarul "albaștrilor".
"Nu pot să cred. Este ireal să încerci așa ceva. Integritatea sportivă și Chelsea nu pot fi puse laolaltă. Timp de 19 ani, banii murdari au stat în spatele succesului lor. Despre ce integritate sportivă am mai putea vorbi dacă ne-ar învinge fără să avem publicul alături? Acum vor cere să joace toate meciurile din Premier League fără spectatori. Este jalnic pentru Chelsea", a declarat Steve Gibson, citat de talkSPORT.
Conform normelor în vigoare din Anglia, 4620 de fani ai lui Chelsea aveau dreptul să asiste la meciul de la Middlesbrough. Federația nu a oferit deocamdată niciun răspuns cererii celor de la Chelsea, dar e greu de crezut că va accepta ca meciul cu Middlesbrough să se joace în fața unui stadion gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo