Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leicester - Chelsea, în finala Cupei Angliei! "Vulpile" au învins Southampton în penultimul act

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/04/2021 la 22:43 GMT+3

Leicester a învins Southampton, scor 1-0, în semifinalele Cupei Angliei. În marea finală, "vulpile" vor da piept cu Chelsea, pe 15 mai.

A general view of the FA Cup trophy during the Emirates FA Cup Final at Wembley Stadium, London.

Credit imagine: PA Sport

FINAL. Leicester s-a impus la limită în fața lui Southampton, scor 1-0, grație golului lui Iheanacho, și s-a calificat în finala Cupei Angliei. În ultimul act de pe Wembley, formația lui Brendan Rodgers se va lupta pentru prestigiosul trofeu cu Chelsea, care a trecut în semifinale de Manchester City.
Leicester va evolua în cea de-a 5-a finală a Cupei Angliei din istoria clubului. "Vulpile" n-au reușit să câștige cel mai vechi trofeu din fotbal până acum. Ultima oară când Leicester a ajuns în finala Cupei Angliei s-a întâmplat în 1969. De cealaltă parte, Chelsea a cucerit trofeul de 8 ori, ultima oară în 2018.
Finala Cupei Angliei se va disputa pe Wembley, pe 15 mai, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

LIVETEXT. Leicester - Southampton 1-0, în semifinalele Cupei Angliei

Min 79. Maddison, din nou la finalizare! Mijlocașul lui Leicester își încearcă norocul cu un alt șut de la 16 metri, puțin peste bara transversală.
Min 77. Iheanacho îi pasează la marginea careului lui Maddison, care trimite defectuos, mult peste poartă.
Min 64. Southampton, din nou aproape de gol! Diallo șutează din voleu, puțin pe lângă vinclu.
Min 62. "Sfinții" continuă să pună presiune la poarta lui Schmeichel, în căutarea golului egalizator. Acțiunea lui Ings se încheie însă cu bine pentru Leicester.
Min 60. Southampton încearcă să dea replica pe contraatac, dar șutul lui Adams este blocat de defensiva lui Leicester.
Min 55. GOOOOOOOOOL Leicester! Iheanacho deschide scorul pe Wembley, cu o reluare din careu. Primul șut al atacantului nigerian a fost blocat, apoi mingea a ricoșat norocos tot la el. Iheanacho n-a mai iertat și a trimis în plasă. Vârful lui Leicester a înscris 16 goluri în toate competițiile din actualul sezon.
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ. Leicester și Southampton se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute.
Min 1. A început meciul de pe Wembley!
INFO: 4.000 de spectatori vor urmări meciul dintre Leicester și Southampton, din tribunele legendarului stadion Wembley.
Leicester - Southampton, pe Wembley
Echipele de start:
  • Leicester: Schmeichel - Soyuncu, Pereira, Castagne - Fofana, Evans, Tielemans, Ndidi, Perez - Iheanancho, Vardy
  • Southampton: Forster - Bednarek, Bertrand, Vestergaard, Walker-Peters - Djenepo, Diallo, Ward-Prowse, Armstrong - Redmond, Ings

Leicester și Southampton luptă pentru un loc în finala Cupei Angliei

A mai rămas un singur pas până la marea finală din Cupa Angliei. Leicester și Southampton se vor duela în această seară, de la ora 20:30, pe Wembley, în cea de-a doua semifinală. Învingătoarea se va lupta pentru trofeu, în ultimul act, cu Chelsea. Formația londoneză a trecut ieri de Manchester City, scor 1-0, grație golului marcat de Hakim Ziyech.
În fața a 4.000 de spectatori în tribunele stadionului Wembley, Leicester și Southampton se vor lupta pentru un loc în finala celei mai vechi competiții din lumea fotbalului. "Sfinții" au câștigat o singură dată prestigiosul trofeu, în urmă cu 45 de ani. De cealaltă parte, Leicester a ajuns în 4 finale, însă fără să câștige vreodată.
Cupa Angliei rămâne singura șansă pentru Southampton să prindă un loc în cupele europene (mai precis, în Europa League). Evident, acest lucru ar reprezenta un scenariu extraordinar pentru trupa lui Ralph Hasenhuttl, aflată pe locul 14 în Premier League, la 9 puncte deasupra zonei retrogradării.
În tabăra adversă, Leicester stă mult mai bine în campionat. Formația lui Brendan Rodgers ocupă locul 3, care asigură calificarea în grupele UEFA Champions League.
Leicester și Southampton și-au împărțit victoriile în ultimele 4 întâlniri. De amintit succesul istoric reușit de "vulpi" pe terenul lui Southampton în 2019, scor 9-0. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară într-o competiție eliminatorie în 2018. Atunci, Leicester s-a impus la loviturile de departajare, în optimile Cupei Ligii.
La meciul din această seară, Leicester nu îi va avea la dispoziție pe Barnes, Justin și Morgan, cu toții accidentați. De cealaltă parte, Hasenhuttl nu se va putea baza pe Obafemi, Romeu și Smallbone, și ei cu probleme medicale.
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League & FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo