Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

21.000 de fani la finala Cupei Angliei! Cum se va face accesul pe stadion. Ce document va fi necesar

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/04/2021 la 18:16 GMT+3

21.000 de spectatori vor putea asista la finala Cupei Angliei (15 mai), în tribunele legendarului stadion Wembley. Fanii prezenți nu vor fi nevoiți să prezinte pașaportul de vaccinare anti-COVID, ci doar un rezultat negativ la testul efectuat înaintea meciului.

Stadionul Wembley

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul din Anglia se pregătește pentru revenirea fanilor în tribune. Primul test va avea loc la meciul Leicester - Southampton, din semifinalele Cupei Angliei (duminică, ora 20:30), când 4.000 de localnici vor putea fi prezenți în tribunele stadionului Wembley, din Londra.
În cealaltă semifinală se vor lupta Chelsea și Manchester City, într-un duel de foc programat tot pe Wembley (sâmbătă, ora 19:30), însă fără fani în tribune. Ambele partide vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Cele două echipe care se vor califica în marea finală de pe 15 mai - tot pe Wembley -, vor avea parte de o surpriză. Guvernul britanic și-a dat acordul ca 21.000 de spectatori să poată asista în tribunele legendarului stadion, care are o capacitate de 90.000 de locuri.
The FA Cup trophy at Wembley Stadium

21.000 de fani vor fi prezenți la finala Cupei Angliei! Pașaportul de vaccinare anti-COVID nu va fi necesar

Inițial s-a zvonit că suporterii care vor merge la finala Cupei Angliei vor fi obligați să prezinte pașaportul de vaccinare anti-COVID. Totuși, se pare că nu va fi nevoie de documentul respectiv pentru a intra pe stadion, anunță Daily Mail.
Potrivit jurnaliștilor englezi, spectatorii de pe Wembley vor trebui numai să prezinte un test PCR negativ înaintea partidei. Finala Cupei Angliei face parte din programul Guvernului din Marea Britanie - "Event Research Programme" (ERP)-, prin care autoritățile încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru ca fanii să poată reveni pe arene în condiții de maximă siguranță.
Pe lângă finala de pe 15 mai, în programul respectiv mai sunt incluse semifinala Cupei Angliei, de duminică, dintre Leicester și Southampton, precum și finala Cupei Ligii, dintre Manchester City și Tottenham, de pe 25 aprilie.
"Intrarea pe stadion se va face pe baza rezultatului negativ primit la testul pentru COVID. Practic, procesul va decurge într-un mod asemănător celui întâlnit la zborurile internaționale, din ultimele luni. Intrarea va fi interzisă dacă indivizii nu vor prezenta un test negativ. Participanții nu vor trebui să prezinte dovada vaccinului.", se anunță în noul protocol al Guvernului britanic.
Fanii prezenți la meciurile din programul ERP vor fi nevoiți să se testeze pentru COVID atât înaintea meciurilor, cât și după, pentru ca autoritățile să monitorizeze o eventuală răspândire a coronavirusului.
Evident, cei 21.000 de spectatori prezenți pe Wembley vor trebui să respecte regulile anti-COVID: purtarea măștii pe toată durata vizitei, distanțarea socială etc.
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League & FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo