Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola s-a dezis de fanii lui City, după gestul oribil de la meciul cu Liverpool! Reacția lui Klopp

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2022 la 21:27 GMT+3

Pep Guardiola a avut un discurs tranșat la adresa fanilor lui Manchester City, care nu au respectat momentul de reculegere ținut în memoria victimelor tragediei de pe Hillsborough. Antrenorul iberic a spus că acei suporteri nu reprezintă etica clubului, lucru înțeles de Jurgen Klopp, care a afirmat că Liverpool acceptă scuzele rivalei.

Pep Guardiola

Credit imagine: Eurosport

Manchester City a fost eliminată de Liverpool în semifinalele Cupei Angliei, la capătul unui meci nebun. "Cormoranii" au condus cu 3-0 la pauză prin golurile lui Konate (min.9) și Mane (min.17 și min.45). City a reintrat în joc imediat după pauză, prin golul lui Grealish (min.47), dar nu a mai avut forță decât să reducă din diferență, Bernardo Silva înscriind pentru 3-2 în minutul 90+1.
Partida de pe Wembley a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei de pe Hillsborough, din 1989. Vinerea trecută s-au împlinit 33 de ani de când 97 de oameni și-au pierdut viața înaintea meciului dintre Nottingham Forest și Liverpool, din semifinalele Cupei Angliei.
Fanii lui City nu au respectat însă momentul și au cântat neîntrerupt, lucru care a stârnit un val de reacții negative în toată Anglia. La final, clubul de pe Etihad a emis un comunicat prin care își cere scuze pentru atitudinea suporterilor, iar Pep Guardiola s-a dezis și el total de gestul făcut de fanii formației sale.
"Clubul a emis o declarație. Aceasta nu este Manchester City. Suntem aproape de clubul Liverpool pentru tragedia care s-a întâmplat cu ani în urmă. Suntem alături de ei. Acei tipi care au cântat nu reprezintă ceea vrem noi să fim", a spus Guardiola, citat de Mirror.

Klopp a acceptat scuzele celor de la Liverpool

Extrem de entuziasmnat de victoria echipei sale, Jurgen Klopp a fost rugat să comenteze și el episodul neplăcut din startul partidei. Germanul nu a vrut să deschidă o polemică și a menționat că acceptă scuzele celor de la City, insistând că gestul fanilor nu trebuie asociat cu gruparea de pe Etihad în sine: "Acceptăm scuzele celor de la Manchester City. Nu ne-am gândit niciodată că acesta este Manchester City. Unii oameni nu au înțeles situația și asta nu este frumos. S-a simțit urât acel moment, dar nu are nicio legătură cu clubul Manchester City".
Vorbind despre meci, Guardiola i-a lăudat pe cei de la Liverpool, dar a scos în evidență faptul că nu s-a putut baza pe o serie de jucători importanți: "În acest moment, a Liverpool este o echipă mai bună decât noi. DE Bruyne nu poate juca, Walker nu poate juca, Gundogan a acuzat și el probleme la genunchi. În prima repriză am fost foarte pasivi, dar în a doua repriză am avut momente bune. Nu pot să spun că am dușmani în fotbal, dar da, de când am venit aici Liverpool a fost cea mai bună echipă. Așa că dacă vrem să câștigăm ceva, trebuie să-i batem pe ei".
Liverpool și Manchester City își vor continua de la distanță lupta pentru titlu în Premier League, "cetățenii" având un singur puncta avans cu 7 etape înainte de final. Cele două formații s-ar mai putea întâlni însă o dată în acest sezon, în finala Champions League, asta dacă vor trece de Real Madrid și Villarreal în penultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo