Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, replică genială după ce Liverpool a învins-o pe City în FA Cup! Ce record a bifat germanul

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2022 la 20:34 GMT+3

Jurgen Klopp este un antrenor extrem de fericit, după ce Liverpool s-a calificat în finala FA Cup în urma victoriei cu 3-2 contra lui Manchester City. Germanul s-a declarat extrem de încântat la finalul partidei de pe Wembley și a încercat să maximizeze performanța elevilor săi spunând că aceștia au învins cea mai bună echipă din lume.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Eurosport

Liverpool este prima finalistă din FA Cup, după ce s-a impus cu 3-2 contra lui Manchester City. Echipa lui Klopp a avut o primă repriză fabuloasă și a condus la pauză du 3-0 prin golurile lui Konate (min.9) și Mane (min.17 și min.45).
Grealish a reaprins speranța în tabăra "cetățenilor" în minutul 47, dar golul marcat de Bernanrdo Silva în minutul 90+1 a venit prea târziu pentru ca echipa lui Guardiola să mai poată împinge meciul în prelungiri.
La finalul partidei, Jurgen Klopp a fost extrem de încântat de performanța obținută de Liverpool și de jocul prestat, mai ales de cel din prima repriză. Germanul a vorbit la superlativ și despre adversară, spunând că City este cea mai bună echipă din lume, dând asfel o aură și mai strălucitoare succesului echipei sale.
"Sunt absolut mândru, e incredibil. Cred că prima repriză a fost una dintre cele mai bune pe care le-am jucat vreodată. Am făcut toate lucrurile potrivite, am marcat în momentele potrivite, am jucat un fotbal incredibil în prima repriză. A doua repriză a început cu golpentru Man City și apoi meciul s-a deschis. Calitatea lui City este nebună și s-a văzut asta pe tot parcursul jocului. Respectăm atât de mult calitatea celor de la City și este atât de greu să câștigăm împotriva lor. Dar pentru că îi avem pe acești băieți în echipă avem o șansă.
Nu am realizat nimic, suntem doar în finală. Nu vorbesc despre cvadrupă, nu pot să mă gândesc la asta. Nu cred că avem o săptămână liberă completă înainte de finalulm sezonului, totul este dificil, dar cui îi pasă? Am venit aici și am vrut să ajungem în finală. Suntem în al 9-lea cer, am învins cea mai puternică echipă de fotbal din lume și acesta este un moment destul de special.", a spus Klopp, citat de BBC.
Citește și:

Jurgen Klopp, primul om care îl învinge de 10 ori pe Guardiola

Meciul dintre Liverpool și Manchester City a reprezentat un nou episod al rivalității dintre Jurgen Klopp și Pep Guardiola. Bilanțul duelurilor dintre cei doi era perfect egal înaintea acestei dispute, fiecarea vând câte 9 victorii, în timp ce de 5 ori echipele lor au terminat la egalitate.
În urma succesului de azi, Klopp a devenit primul antrenor din lume care îl învinge pe Guaridiola de 10 ori.
Victoria contra lui City este una specială pentru Klopp și pentru că el va simți în premieră senzația unei finale de FA Cup. Liverpool a câștigat de 7 ori în istorie cea mai veche competiție din lume, dar nu a mai pus mâna pe trofeu din 2006, când s-a impus dramatic, la penalty-uri, contra lui West Ham United. Ultima finală jucată de "cormorani" datează din 2012, când echipa antrenată la acea vreme de Kenny Dalglish pierdea cu 2-1 în fața lui Chelsea.
Liverpool ar putea să-și ia revanșa față de Chelsea în finala din acest an, deoarece londonezii sunt mari favoriți să ajungă în ultimul act. Echipa lui Tuchel va juca duminică împotriva lui Crystal Palace, în a 2-a semifinală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo