Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Acuzații dure după eliminarea României de la Jocurile Olimpice: "Anumiți jucători nu au vrut să meargă"

Irina Aldea

Publicat 29/07/2021 la 02:37 GMT+3

Echipa olimpică de fotbal a României a disputat miercuri la amiază partida decisivă pentru calificarea în fazele eliminatorii ale turneului olimpic de la Tokyo 2020, în compania reprezentativei Noii Zeelande.

Romania

Credit imagine: Getty Images

Meciul s-a încheiat 0-0, România ratând calificarea. Mirel Rădoi a început partida cu o formulă de joc ofensivă, operând 6 schimbări față de partida cu Coreea de Sud. Neozeelandezii au dominat partida din punct de vedere al posesiei, cu peste 60%, procurându-și câteva ocazii de a marca, blocate bine de Aioani sau de linia defensivă a României.
Tricolorii au avut și ei câteva situații clare de a marca, portarul Wood fiind de fiecare dată la post. Noua Zeelandă a jucat pe final pentru conservarea rezultatului, atacurile timide ale tricolorilor neavând șanse de izbândă. România ratează calificarea în faza eliminatorie, din grupa B trecând mai departe Coreea de Sud, cu 6 puncte, și Noua Zeelandă, cu 4 puncte, la fel ca România, dar cu un golaveraj mai bun.

Acuzații grave după eliminarea României de la Jocurile Olimpice

Fostul internațional George Florescu crede că principalul motiv pentru care tricolorii nu au fost capabili să se califice în sferturile de finală a fost faptul că Mirel Rădoi nu a avut cei mai buni jucători la lot și îi acuză pe unii fotbaliști că nu au vrut să meargă la Tokyo.
"Cu siguranţă, este foarte important că am reuşit să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dar ne aşteptam la rezultate mult mai bune, mai ales ţinând cont de adversarii pe care i-am avut în grupă, n-am jucat cu nicio forţă a fotbalului mondial. Acum 20 de ani, dacă ne gândeam să ne comparăm forţele cu Honduras şi Noua Zeelandă, era un subiect de glume. Am avut o grupă uşoară, dar unul dintre motive pentru că nu ne-am calificat e faptul că unele dintre echipe nu şi-au lăsat jucătorii.
La neozeelandezi am văzut doi jucători care sunt titulari în Premier League. Noi de ce n-am reuşit să adunăm o naţională care să ţină steagul sus? Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii.
De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie
Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii", a spus Florescu pentru Look Sport.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo