Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța, în situația României la Jocurile Olimpice! Un star al francezilor: "Patrioții sunt la alții!"

Irina Aldea

Actualizat 29/07/2021 la 05:04 GMT+3

La fel ca România, Franța nu a reușit să treacă la Jocurile Olimpice de faza grupelor, iar pentru francezi, acest rezultat reprezintă o rușine.

Franța - Tokyo JO

Credit imagine: Getty Images

Franţa a terminat pe 3 în grupa A de la Jocurile Olimpice, cu doar 3 puncte după 3 meciuri. A fost umilită de Mexic cu 4-1 şi de Japonia cu 4-0, reuşind să câştige doar partida cu Africa de Sud, scor 4-3.Cu 11 goluri primite în doar 3 meciuri, fotbaliştii francezi nu au scăpat de criticile presei din Hexagon.
Deşi selecţionerul Ripoll a convocat fotbalişti precum Andre-Pierre Gignac, Florian Thauvin, Teji Savanier sau Lucas Tousart, Franţa a părăsit turneul olimpic încă din faza grupelor, fără drept de apel. Francezii aveau nevoie de o victorie la 2 goluri cu Japonia pentru calificarea în sferturi, însă au avut parte de un eşec usturător.

Franța, în situația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Andre Pierre Gignac, cel mai experientat jucător din lotul convocat de Ripoll, nu a mai suportat și a spus lucrurilor pe nume după meci, acuzând cluburile și jucătorii că nu le pasă de echipa națională, asemenea situației în care s-a aflat și România la Tokyo.
"Sper ca din 2024 cluburile să fie mai inteligente cu selecția olimpică, să poți trimite jucători mai valoroși cu care să poți merge mai departe. Când vezi că Spania are 6 jucători care au fost și la Euro 2020 și acum sunt aici... Vedem patrioți la alții, iar la noi nu vedem asta. Nu caut scuze, dar ni s-au pus bețe în roate", a spus Andre Gignac, conform Le Parisien.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfăşoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo