Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice | Franţa a ratat calificarea în sferturi după umilinţele cu Mexic şi Japonia

Romeo Ene

Publicat 28/07/2021 la 20:08 GMT+3

Franţa a terminat pe 3 în grupa A de la Jocurile Olimpice, cu doar 3 puncte după 3 meciuri. A fost umilită de Mexic cu 4-1 şi de Japonia cu 4-0, reuşind să câştige doar partida cu Africa de Sud, scor 4-3.

André-Pierre Gignac et Niels Nkounkou lors de France-Afrique du Sud (JO Tokyo 2020)

Credit imagine: Getty Images

Cu 11 goluri primite în doar 3 meciuri, fotbaliştii francezi nu au scăpat de criticile presei din Hexagon. Deşi selecţionerul Ripoll a convocat fotbalişti precum Andre-Pierre Gignac, Florian Thauvin, Teji Savanier sau Lucas Tousart, Franţa a părăsit turneul olimpic încă din faza grupelor, fără drept de apel.
Francezii aveau nevoie de o victorie la 2 goluri cu Japonia pentru calificarea în sferturi, însă au avut parte de un eşec usturător.

Reacţia presei din Franţa după eliminarea de la Jocurile Olimpice

Naţionala antrenată de Ripoll a încheiat turneul olimpic cu 5 goluri marcate şi 11 primite în grupa A, alături de Japonia, care a şi câştigat-o cu maximum de puncte, Mexic, care a terminat pe 2 cu 6 puncte şi Africa de Sud, care a încheiat turneul fără vreun punct obţinut.
Presa din Hexagon s-a arătat dezamăgită de prestaţia francezilor la această competişie şi nu a ezitat să-i taxeze: "Franța primește o palmă de la Japonia și este eliminată de la Jocurile Olimpice. Elevii lui Sylvain Ripoll părăsesc competiția în faza grupelor, după trei meciuri mai mult decât dezamăgitoare", precizează L’Equipe.
"Ridiculizată de Japonia, Franța este eliminată. Franța a ieșit din competiția, dar nu a fost niciodată cu adevărat în ea. Naționala a fost învinsă clar de Mexic (4-1), apoi a învins miraculos Africa de Sud (4-3), dar astăzi a continuat forma dezamăgitoare cu un eșec contra Japoniei (0-4). O palmă care trimite Franța pe ușa din dos", se menţionează şi în Le Figaro.

Lotul Franţei la Jocurile Olimpice:

Portari: Paul Bernardoni (Angers), Stefan Bajic (Saint-Etienne), Dimitry Bertaud (Montpellier)
Fundași: Timothee Pembele (PSG), Modibo Sagnan (Real Sociedad), Ismael Doukoure (Valenciennes), Malvin Bard (Nice), Anthony Caci (Strasbourg), Niels Nkounkou (Everton), Pierre Kalulu (AC Milan), Clment Michelin (Lens)
Mijlocași: Lucas Tousart (Hertha), Teji Savanier (Montpellier), Alexis Beka Beka (Caen), Enzo Le Fee (Lorient), Nathanael Mbuku (Reims), Arnaud Nordin (Saint-Etienne), Florian Thauvin (Tigres), Isaac Lihadji (Lille)
Atacanți: Randal Kolo Muani (Nantes), Anre-Pierre Gignac (Tigres)
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfăşoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo