Tricolorii nu au avut nici pe departe parte de o partidă ușoară la Tokyo. A fost un meci de mare luptă, împotriva unei formații arțăgoase, care stă bine fizic și care se capacitează într-un mod excepțional la turneele finale de Jocuri Olimpice (dovadă semifinala din 2016, de la Rio).
Băieții lui Rădoi au strâns însă din dinți și au obținut un succes mare, care ne poate deschide drumul spre sferturi. Victoria de azi a fost una specială pentru Tudor Băluță, un fotbalist care părea să aibă tot viitorul înainte acum doi ani, după ce a strălucit la Campionatul European în care România a ajuns până în semifinale.

Honduras - România 0-1, Jocurile Olimpice | Motivul pentru care Băluță a plâns: primul meci pe 2021

Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Pentru închizătorul descoperit de Hagi a urmat transferul la Brighton, unde însă nu a primit vreo șansă. A fost împrumutat la Den Haag, dar nici acolo nu a confirmat. În toamnă, Mircea Lucescu i-a întins o mână, aducându-l la Dinamo Kiev sub formă de împrumut, dar a jucat un singur meci pentru ucraineni: accidentările și forma fizică precare l-au împiedicat să își găsească un loc printre titulari.

Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1

Azi, Băluță a jucat primul său meci din 2021 și s-a descurcat excelent. Prima victorie a României la Jocurile Olimpice după 57 de ani a reprezentat o descătușare și pentru mijlocașul de 22 de ani, care a plâns secunde bune, simțind importanța momentului. Data de azi poate fi o bornă importantă în cariera sa, un reset putând fi soluția salvatoare pentru un fotbalist cu un potențial și o inteligență mult peste medie.
Primul meci va fi foarte important. Va fi unul de adaptare din toate punctele de vedere: teren, climă etc. Pentru încrederea noastră este foarte important să începem cu dreptul. Acum începe o altă pvoeste. Nu am venit să fim prezenți după nu știu cât timp la Olimpiadă. Am venit să facem rezultate. Atmosfera este excelentă aici, în cadrul echipei. Cu toții ne-am adaptat foarte bine. Suntem împreună peste tot, iar asta contează foarte mult în vederea obținerii unor rezultate foarte bune. Suntem pregătiți să reprezentăm România! | Băluță, înainte de meci.
Următorul meci pentru naționala lui Rădoi la Jocurile Olimpice are loc duminică, în direct pe Eurosport, când în față ne va fi Coreea de Sud. Asiaticii au pierdut surprinzător azi cu Noua Zeelandă, în prima partidă a grupei.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
"Au căzut în fața unei echipe fără vedeta sa!" Cine sunt jucătorii remarcați după victoria României
22/07/2021 LA 16:13