Meciul dintre Honduras și România nu a fost cel mai spectaculos. Partida a fost una echilibrată și deși cei din Honduras au fost cei cu ocaziile în prima repriză, tricolorii au fost cei care au deschis scorul în finalul primei reprize.
În primul minut al prelungirilor, Ciobanu a executat perfect un corner, a centrat puternic spre poartă iar devierea lui Oliva a adus autogolul care urma să asigure cele trei puncte pentru echipa lui Mirel Rădoi.
Chiar dacă România nu a impresionat, tricolorii au debutat cu victorie și rămân cu șanse importante de calificare în faza sferturilor de finală. În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a produs surpriza și a învins cu Coreea de Sud tot cu 1-0.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08

Jocurile Olimpice: Honduras - România - cele mai tari faze din victoria naționalei

România la Jocurile Olimpice. Clasamentul Grupei B

1. Noua Zeelandă 3p
2. România 3p
3. Honduras 0p
4. Coreea de Sud 0p

Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1

România la Jocurile Olimpice: când va fi următorul meci?

România va avea foarte puțin timp de recuperare după succesul cu Honduras. Elevii lui Mirel Rădoi își continuă aventura în Japonia duminică de la 14:00 împotriva Coreei de Sud, în direct pe Eurosport 2.
Meciul va avea loc pe același stadion din Kashima.

România la Jocurile Olimpice: Mirel Rădoi este încrezător pentru partidele următoare

"Faptul că au înțeles că e nevoie de unitate de grup, de sacrificiu, ăsta este prețul victoriei. Mă bucur că au înțeles ce vreau să văd la ei și au arătat asta pe teren. Am cedat inițiativa în repriza a doua, nu suntem la un nivel fizic foarte bun, dar sperăm ca de la meci la meci să mai acumulăm câte ceva și să facem mai bine tranziția pozitivă.
Am spus să fim atenți la Noua Zeelandă pentru că nu avem foarte multe informații despre ei. Mă bucur că am câștigat astăzi pentru că în următoarele două partide putem să ne calificăm mai departe cu încă 3 puncte sau, poate, chiar după un egal. Deja suntem câștigători, indiferent de ramura sportivă, am ajuns aici, am demonstrat deja ceva și sunt convins că putem să facem și mai mult", a declarat Mirel Rădoi.

România la Jocurile Olimpice: primul loc în grupă nu mai este esențial

România va juca în sferturile de finală cu locul 1/2 din Grupa A, din care fac parte Mexic, Franța, Africa de Sud și Japonia.
”Sperietoarea” pentru tricolori din această grupă era Franța astfel că elevii lui Rădoi aveau motiv să tragă tare să prindă primul loc. Totuși, Franța a pierdut surpinzător cu 4-1 în primul meci împotriva mexicanilor și rămân cu șanse mici să mai obțină primul loc.

Programul tricolorilor la Jocurile Olimpice

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00), Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47
Olympic Games (W)
"Au căzut în fața unei echipe fără vedeta sa!" Cine sunt jucătorii remarcați după victoria României
22/07/2021 LA 16:13