Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | De la refugiat, la căpitanul naționalei țării care l-a primit! Povestea de film a lui Thomas Deng

Nicu Savin

Publicat 23/07/2021 la 09:00 GMT+3

Tokyo 2020 | Jocurile Olimpice au adus mereu în prim plan povești incredibile ale unor sportivi, care după ce au trecut prin diferite greutăți au ajuns să cunoască gloria absolută în lumea sportului. Este și cazul lui Thomas Deng, cel care a purtat banderola de căpitan la naționala de fotbal a Australiei.

Thomas Deng

Credit imagine: Eurosport

Australia a produs o mare surpriză în prima zi a turneului olimpic de fotbal masculin, învingând selecționata Argentinei cu 2-0. Căpitanul australienilor a fost Thomas Deng, un fundaș central de 24 de ani, legitimat la Urawa Red Diamonds, chiar în țara unde se dispută Jocurile Olimpice.
Povestea lui Deng este una deosebită, el fiind un australian doar prin adopție. Născut în capitala Kenyei (Nairobi), acesta a fost nevoit să-și părăsească țara la numai 7 ani, din cauza războiului care-i decima locurile natale.

Thomas Deng, căpitanul Australiei de la Tokyo, provine dintr-o familie de refugiați

Împreună cu mama sau și cu încă 4 frați, Deng a petrecut o perioadă într-o tabără de refugiați, iat apoi a ajuns în Australia, țara care l-a adoptat și pe care o recompensează din plin pentru asta, reprezentând-o la cel mai înalt nivel.
Drama actualului fotbalist a fost cu atât mai mare cu cât tatăl său a preferat să rămână în Kenya, unde era medic la o asociație umanitară. Deng nu și-a mai văzut niciodată tatăl, care a decedat în 2007.
"Esteun privilegiu!Nu sunt mulți oameni care să participe la Jocurile Olimpice, eu sunt primul din familia mea care reușește asta, nu este ceva ușor de realizat.
Sunt multe lucruri care s-au întâmplat în viața mea, despre care nu am crezut niciodată că se vor întâmpla. Am lăsa totul în urmă, a fost un șoc. Am coborât din avion și am intrat într-un loc nou, neștiind la ce să ne așteptăm și cum sunt oamenii pe care i-am lăsat în urmă. Am trecut printr-o tabără de refugiați înainte de a ne muta în Australia. Mama noastră ne tot spunea că am făcut-o dintr-un motiv întemeiat, pentru a studia, pentru a avea oportunități, dar era totuși greu", a declarat Deng, citat de Gazetta dello Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo