Articol scris de Ștefan Toma
Cel mai cunoscut jucător care azi rămâne fără contract pentru prima dată în cariera sa este Leo Messi, însă el nu va fi în acest top întrucât au fost luați în considerare numai jucătorii care au anunțat unde vor evolua sezonul următor. Ordonați după cota de piață, începem astfel:
5. Sergio Aguero (33 de ani, cotă de piață: 18 milioane de euro) transfer de la Manchester City la Barcelona
Liga
Eder Militao, magistral în acest an pentru Real Madrid! 3 înfrângeri în 39 de meciuri cu el pe teren
27/12/2021 LA 11:58
Atacantul argentinian revine în Spania după ce a intrat în istoria lui City ca cel mai bun marcator. Barcelona a sperat că achiziția lui Aguero îl va convige pe Messi să semneze prelungirea contractului, cei doi sunt foarte buni prieteni și au evoluat împreună la selecționatele Argentinei, unde au fost și campioni olimpici.
4. Georginio Wijnaldum (30 de ani, cotă de piață: 30 milioane de euro) transfer de la Liverpool la PSG
Mijlocașul olandez a ales să părăsească Premier League după 6 sezoane. Căpitan al Olandei, câștigător al Champions League și Premier League, Wijnaldum va întări mijlocul lui PSG în speranța că parizienii vor reuși câștigarea triplei: Ligue 1, Cupa Franței și Champions League, ultimul trofeu fiind țelul suprem al celor de la PSG.
3. Hakan Calhanoglu (27 de ani, cotă de piață: 35 milioane de euro) transfer de la AC Milan la Inter Milan
O lovitură de imagine în Serie A, mijlocașul turc a trădat "diavolii" pentru a semna cu Inter. Tot azi, AC Milan rămâne și fără Donnarumma care ar urma să semneze cu PSG, astfel "rossonerii" pierd cei mai importanți doi jucători din sezonul precedent, fără a avea un beneficiu financiar de pe urma lor.
https://i.eurosport.com/2021/05/29/3141869.jpg

Barcelona și Real Madrid au dat fiecare câte o mare lovitură pe piața de transferuri

2. Memphis Depay (27 de ani, cotă de piață: 45 milioane de euro) transfer de la Lyon la Barcelona
Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare, dar acest impediment nu a stat în calea catalanilor în a transfera jucători cu nume. Depay este al doilea superstar transferat de Barcelona fără a fi nevoie să achite o sumă de bani. Catalanii au fost foarte aproape ca alături de atacantul olandez să-l transfere și pe căpitanul Olandei, Georginio Wijnaldum. Rămâne de văzut dacă Memphis se va integra în grupul de vedete al Barcelonei sau va avea o experiență mai puțin reușită, ca cea din Premier League.
1. David Alaba (29 de ani, cotă de piață: 55 milioane de euro) transfer de la Bayern Munich la Real Madrid
Căpitanul Austriei a surprins cu decizia sa de a nu semna o prelungire cu Bayern, echipă la care a jucat în ultimii 11 ani și în istoria căreia rămâne ca fiind jucătorul străin cu cele mai multe apariții. Alături de bavarezi a simțit gustul succesului, a adunat nu mai puțin de 26 de trofee, între care și două trofee Champions League. Transferul la Real Madrid va fi o experiență nouă pentru Alaba, prima dată când va evolua pentru un club din afara Bundesligii.
Oricare dintre cei 5 are șansa de a fi cel mai bun transfer al verii, chiar dacă pentru achiziția lor nu a fost plătită nicio sumă de transfer. Rămâne de văzut cât de repede vor face diferența pentru noile lor echipe.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Liga
Real Madrid vrea să dea o nouă lovitură pentru defensiva lui Ancelotti! Fundașul dorit pe Bernabeu
20/12/2021 LA 18:00