După ce starul argentinian a trimis o adresă grupării de pe Camp Nou prin care cerea transferul, oficialii au înțeles că le va fi imposibil să îl mai țină pe legendarul jucător sud-american. Totuși, la nivel oficial, șefii blaugrana nu dau vreun semn că ar fi dispuși să facă mutarea, lucru de înțeles având în vedere ce înseamnă argentinianul pentru fani și judecând că alegerile pentru președinția clubului sunt la anul, în martie.
Totuși, în spatele ușilor închise, discuțiile sunt în toi anunță Daily Mail. Barcelona nu dorește, evident, 700 de milioane de euro (valoarea clauzei de reziliere) pentru un fotbalist de 33 de ani, cum s-a speculat. Suma nu are legătură cu realitatea, iar catalanii știu că riscă să îl piardă gratis pe Messi din ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract.

Ce vrea Barcelona pentru transferul lui Messi la Manchester City

Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
IERI LA 06:19
Sursa citată notează că reprezentanții Barcelonei le-au transmis englezilor că așteaptă 250 milioane lire (280 milioane de euro) plus un jucător la schimb, cel mai probabil Eric Garcia, fotbalist pe care catalanii îl doreau încă dinainte de a escalada problemele cu Lionel Messi. Fundașul spaniol de 19 ani are o cotă de 16 milioane de euro, astfel că oficialii catalani se așteaptă la o tranzacție de aproximativ 300 de milioane de euro pentru super-starul lor.
City oferise anterior, conform presei britanice, 100 milioane de euro și trei fotbaliști la schimb, Gabriel Jesus (56 de milioane euro), Bernardo Silva (80 de milioane euro) și Eric Garcia. În total, în varianta propusă de oficialii "cetățenilor", operațiunea "Messi" ar costa puțin peste 250 de milioane de euro.
Diferența dintre cerere și ofertă nu e enormă, chiar dacă City ar mai avea o mare problemă, odată ce clubul catalan ar accepta să își cedeze fotbalistul care evoluează în Catalunya de 19 ani. Aceasta e legată de salariul lui Messi, care în prezent e de aproximativ de 80 de milioane de euro/an, la Barcelona. Englezii i-au pregătit o ofertă de nerefuzat argentinianului, care ar urma să câștige 400 de milioane în următorii 5 ani. În primele trei stagiuni Messi ar urma să evolueze pentru City, pentru ca în ultimii doi ani de contract să fie trimis în MLS, la New York City, una dintre formațiile deținute de patronii arabi de pe Etihad.
Cu siguranță că să inveștești atât de mult într-un fotbalist de 33 de ani poate să pară necugetat pentru o formație care tocmai a avut probleme mari cu fair-playul financiar. Totuși, e de așteptat ca beneficiile să fie imense, dincolo de randamentul propriu-zis al lui Messi. City ar câștiga enorm din punct de vedere al expunerii și al marketingului, specialiștii anticiând că și-ar acoperi investiția uriașă.
De notat că, dacă Messi va ajunge în Premier League, Guardiola va fi forțat să își vândă câteva vedete, tocmai pentru a nu intra din nou în atenția UEFA. Primii pe lista de plecări ar fi Bernardo Silva și Gabriel Jesus, fotbaliștii oferiți la schimb Barcelonei în "afacerea Messi".
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51