”În legătură cu diferitele interpretări (unele contradictorii) publicate în presă cu privire la situația jucătorului Lionel Andres Messi de la FC Barcelona, La Liga se vede nevoită să clarifice situația contractului:
Contractul este în continuare valabil și are o clauză de reziliere care se aplică dacă Lionel Messi decide că își dorește încheierea unilaterală a contracatului, conform articolului 16 din Decretul Regal 1006/1985 de pe 26 iunie, care prevede relația sportivilor profesioniști cu angajatorii lor.
Astfel, conform regulilor actuale, La Liga nu va merge mai departe cu procedurile prin care el va fi scos din evidența federației dacă nu va fi plătită clauza”, se arată în comunicatul oficial.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Lionel Messi, hotărât în continuare să plece de la Barcelona

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a informat că acest comunicat al ligii nu l-a afectat deloc pe Messi. Argentinianul își dorește să plece în continuare și nu se va răzgândi. Barcelona i-a transmis din nou că nu îl vor lăsa să plece gratis iar poziția ligii face parte din strategia clubului.
În aceste condiții, având în vedere și că Messi a refuzat să se prezinte la testele COVID-19 de astăzi, avem parte de un conflict în toată regula între conducerea clubului și cel mai important jucător din istoria acestei echipe. Conform presei spaniole, Messi preferă o plecare pe cale amiabilă din respect față de club și față de fani, însă acest lucru pare din ce în ce mai departe de realitate.
Avocații lui Messi susțin că acea clauză era valabilă doar pentru trei ani iar acea perioadă s-a încheiat odată cu sezonul 2019/2020. Chiar și așa, Messi vrea să profite și de o prevedere în contractul său care precizează că el poate pleca pe gratis dacă dorește la finalul oricărui sezon. Termenul limită era de 10 iunie 2020 însă cum sezonul s-a prelungit din cauza pandemiei, Messi este de părere că el încă poate profita de prevederea respectivă.
Anterior, au apărut informații în presă conform cărora Messi l-a contactat deja pe Guardiola pentru a-l informa că dorește să meargă la Manchester City. De asemenea, argentinianul a stat de vorbă și cu Neymar și Di Maria, cei care l-au chemat la Paris Saint-Germain. City și PSG par singurele cluburi capabile să îl aducă pe Messi, însă argentinianul pare hotărât să meargă în Anglia pentru a se reuni cu Pep Guardiola.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59