Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când se va relua campionatul din Turcia după cutremurele devastatoare de la începutul săptămânii

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/02/2023 la 16:18 GMT+2

Turcia și Siria au fost zguduite la începutul acestei săptămâni de cutremure puternice care au lăsat în urma lor peste 22.000 de morți. Bilanțul tragediei este în creștere de la oră la oră, alte câteva sute de mii de oameni rămânând în stradă, după ce locuințele lor au fost distruse.

Turkey

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Turcia a fost zguduită luni dimineața de un cutremur cu o magnitudine de 7,8 grade, urmat de peste 100 de replici, conform presei internaționale. Impactul a fost unul uriaș, cutremurul resimțindu-se inclusiv în țările vecine, Liban, Siria sau Cipru. Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de orașul Gaziantep, din sud-estul Turciei.
Poporul turc este îndoliat, iar supraviețuitorii trăiesc drama vieții lor, unii rămași în plină stradă, după ce locuințele lor s-au prăbușit.
Lumea sportului a fost și ea afectată, numeroși jucători pierzându-și viața în urma dezastrului care a avut loc. Alții sunt în continuare, la cinci zile distanță, de negăsit printre dărâmături.
La începutul săptămânii, imediat după tragedie, autorităţile turce au suspendat toate competiţiile sportive interne, potrivit informațiilor furnizate de Ministrul Tineretului şi Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu.
Acum, la cinci zile de la seismul care a zguduit țara, situația continuă să fie dramatică, iar președintele Federației din Turcia, Mehmet Buyukeksi, a anunțat că meciurile din prima ligă vor fi reluate peste abia trei săptămâni, în jurul datei de 3-4 martie, potrivit evrensel.net.
Acesta a anunțat că forul a luat decizia de a rămâne suspendat campionatul și în următoarele trei săptămâni, prima ligă urmând a se relua abia pe 4 martie, ci nu mai devreme, așa cum se spera inițial.
"Durerea noastră este foarte mare. Mii de oameni încă sunt sub dărâmături. Am decis astăzi ca meciurile să se reia pe 3-4 martie", a transmis șeful TFF, Mehmet Buyukeksi.
Acesta a adăugat, de asemenea, că UEFA a promis un ajutor de 300.000 de euro.
"UEFA a spus că va trimite 300.000 de euro. În plus, UEFA a trimis astăzi scrisori la 54 de federaţii. Şi s-a mai întâmplat ceva astăzi. Azerbaijan ne-a trimis 25.000 de euro", a declarat Buyukeksi.
CITEȘTE ȘI:

DANIEL PANCU ȘI-A VÂNDUT MĂNUȘILE CU CARE A APĂRAT LA BEȘIKTAȘ PENTRU A AJUTA VICTIMELE CUTREMURULUI DIN TURCIA

Tragedia a determinat foarte mulți oameni să se implice în ajutorarea victimelor, fie prin donații în bunuri, fie în bani. Unul dintre cei care au făcut un gest impresionant este Daniel Pancu.
Fostul fotbalist a decis să-și scoată la licitație mănușile pe care le-a purtat într-un derby Beșiktaș - Fenerbahce, atunci când a intrat între buturi după ce portarul Oscar Cordoba a fost eliminat.
Conform jurnaliștilor din Turcia, mănușile actualului selecționer al României U20 au fost cumpărate în schimbul a circa 25.000 de euro (500.000 de lire turcești), bani care vor ajunge la victimele cutremurului din Turcia. Mănușile vor fi expuse în muzeul clubului Beșiktaș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo