Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un triplu campion al Turciei, strigăt disperat de sub dărâmături: "Vă implor, fiți vocea noastră"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/02/2023 la 12:24 GMT+2

Cutremurele din Turcia au provocat un real dezastru, bilanțul tragediei fiind tot mai mare de la oră la oră. Un fost triplu campion al Turciei, cu Galatasaray și Beșiktaș, strigă disperat și cere ajutor, văzând cum totul în jurul lui este o ruină.

Gökhan Zan ile Felipe Melo

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Turcia a fost zguduită luni dimineața de un cutremur cu o magnitudine de 7,8 grade, urmat de 78 de replici, conform presei internaționale. Impactul a fost unul uriaș, cutremurul resimțindu-se inclusiv în țările vecine, Liban, Siria sau Cipru. Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de orașul Gaziantep, din sud-estul Turciei. Bilanțul a ajuns marți dimineața la peste 5.000 de victime, dar este în creștere de la oră la oră, așa cum anunță autoritățile. Organizația Mondială a Sănătății se teme de un scenariu negru, care ar însemna un bilanț final de circa 20.000 de morți.
Ajutor din toate colțurile este oferit Turciei, în aceste momente cumplite, însă în multe locuri din țară situația este de-a dreptul tragică, oamenii zăcând printre dărâmături.
Și cei salvați trec printr-o situație de groază. Fără locuințe, aceștia au rămas în plină stradă, iar voci din Turcia cer ajutor neîntrerupt.
Este și cazul triplului campion al țării cu Galatasaray și Beșiktaș, Gokhan Zan. Ajuns la 41 de ani, fostul internațional turc cere în lacrimi, disperat, ajutor pentru a se interveni în zonele greu accesibile din Hatay.
"Prieteni, vă rugăm să ascultați vocea noastră. Hatay este într-o situație foarte gravă. Vă implor, fiți vocea noastră. Este foarte rău în Hatay. Oamenii sunt într-o situație grea. Nu există nimic. Toată lumea este prăbușită.
Oamenii imploră să fie salvați, dar noi nu putem face nimic. Nu există nimeni care să poată ajuta. Fii vocea noastră, te implor. Fiecare încearcă să se salveze singur, prin propriile eforturi. Oamenii sunt devastați. Suntem abandonați în Hatay. Nimeni nu ne aude vocile. Nu există internet, nu este nimic aici. Totul a fost distrus. Vă rog să ne ajutați. Vă rog să fiți vocea noastră, nu cer altceva.
...Antakya este terminată, Defne este terminată. Hatay este terminată. Totul este într-o stare foarte proastă. Oamenii nu pot intra în casele lor. E zăpadă. Fără ajutor, fără apă. Nimeni nu poate ajunge la nimeni. Oamenii din afara Hatayului, din alte orașe, vă implor să fiți vocea noastră. Suntem într-o situație proastă", a spus acesta pe rețelele de socializare, citat de Fanatik.com.tr.
Gokhan Zan și-a început cariera la Hatay, în 1999, iar de-a lungul acesteia a câștigat trei titluri de campion în Turcia, 4 Cupe și 3 Supercupe alături de Galatasaray și Beșiktaș.Totodată, acesta a îmbrăcat și tricoul naționalei Turciei în 35 de partide.
CITEȘTE ȘI:

Turcia, devastată de cutremurele din ultimele ore. Situația este dramatică

Mărturii cutremurătoare vin din partea unui fost fotbalist emblematic al lui Fenerbahce, după cutremurul care a provocat pagube însemnate în Turcia și Siria. Volkan Demirel, actual antrenor la Hatayspor, a dezvăluit prin ce a trecut odată cu seismul de duminică noapte.
"Am crezut că a venit Ziua Judecății. M-am gândit imediat la jucătorii mei. Nu am putut ajunge la nimeni, dar am încercat să mă duc imediat la casa lui Burak Öksüz. El a fost scos de sub dărâmături și e în afara oricărui pericol. Starea lui Bertuğ Yıldırım este de asemenea bună. Fie ca Dumnezeu să nu facă pe nimeni să sufere o astfel de durere", a dezvăluit fostul mare portar pentru Hurriyet.
Volkan Demirel este o legendă a lui Fenerbahce, pentru care a evoluat timp de 19 ani (2002-2019). El a apărat poarta naționalei Turciei în 63 de partide, având un CV de invidiat: a câștigat, printre altele, 5 titluri în Turcia și a fost medaliat cu bronz la Campionatul European din 2008.

TOATE COMPETIȚIILE SPORTIVE, SUSPENDATE ÎN TURCIA DIN CAUZA CUTREMURULUI DEVASTATOR

Autorităţile turce au suspendat competiţiile sportive interne "până la noi ordine", în urma cutremurului devastator din sud-estul ţării, care a lovit şi statul vecin Siria, a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia, citat de AFP.
"Ministrul Tineretului şi Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a anunţat că toate competiţiile sportive naţionale au fost suspendate până la noi ordine, din cauza cutremurului", a scris ministerul într-un comunicat.
Trei partide din etapa a 23-a a Super Lig, campionatul de fotbal al Turciei, urmau să se dispute luni: două la Istanbul şi a treia în estul ţării, pe ţărmul Mării Negre. Acestea au fost amânate pentru o dată neprecizată, conform Federaţiei turce de fotbal.
"Aşa cum a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului, competiţiile sportive au fost amânate. Am amânat astfel meciurile ligilor noastre de fotbal", a subliniat federaţia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo