Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost jucător antrenat de Șumudică, de negăsit sub dărâmăturile din Turcia: "Sunt devastat"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/02/2023 la 10:14 GMT+2

Marius Șumudică este devastat după tragedia din Turcia, țară de care este legat sufletește, după ce a antrenat acolo vreme de mai mulți ani. Un fost fotbalist pe care l-a pregătit pe vremea când era tehnician în Turcia este de negăsit sub maldărul de dărâmături.

Marius Șumudică

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Turcia a fost zguduită luni dimineața de un cutremur cu o magnitudine de 7,8 grade, urmat de 78 de replici, conform presei internaționale. Impactul a fost unul uriaș, cutremurul resimțindu-se inclusiv în țările vecine, Liban, Siria sau Cipru. Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de orașul Gaziantep, din sud-estul Turciei. Bilanțul morților a ajuns marți dimineața la 4.300, dar este în creștere de la oră la oră, așa cum anunță autoritățile.
Marius Șumudică a antrenat vreme de mai multe sezoane în țara afectată de cutremurele din ultimele ore, așa că este profund îndurerat de ceea ce se întâmplă acolo. În plus, actualul tehnician al celor de la Al Raed a dezvăluit că unul dintre foștii săi jucători de la Yeni Malatyaspor este de negăsit sub dărâmături.
CITEȘTE ȘI:

Un fost jucător pregătit de Șumudică, de negăsit după cutremurul din Turcia

Turcia a fost lovită de două cutremure de 7.8, respectiv 7.5 grade în ultimele ore, iar bilanțul victimelor provoacă fiori. Marius Șumudică a declarat că a primit înmărmurit vestea tragică dinspre țara de care îl leagă atât de multe și în care a antrenat în ultima perioadă.
"Sunt devastat de tot ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Sunt două dintre echipele unde am lucrat în orașele respective, atât Malatya, cât și Gaziantep. Am prieteni, am rămas în relații bune cu oamenii de acolo. Am fost foarte îngrijorat de dimineață când am văzut, aveam foarte multe apeluri, foarte multe mesaje.
Am încercat să iau legătura, din păcate, din câte știu, al treilea portar pe care l-am avut la Malatya, până acum o oră sau două nu fusese scos de sub dărâmături. Este o tragedie imensă, astea sunt mari catastrofe cu care te poți întâlni în viață.
Sunt aproape de ei cât pot, sufletește și din toate punctele de vedere. Mi-aș dori din suflet să-i ajut și cu gândurile bune să mai alin puțin durerea prin care trece poporul turc în momentul de față. Este una dintre țările unde m-am simțit bine, unde am lucrat, sunt respectat și am rămas în relații bune cu foarte multă lume de acolo.
Spre bucuria mea, majoritatea dintre ei n-au avut probleme. Este o situație delicată, o situație pe care nu mi-aș fi dorit-o niciodată. Dar Dumnezeu cred că mă are în pază, pentru că așa ceva nu s-a întâmplat cât am lucrat în Turcia.
Le doresc din tot sufletul sănătate, să aud că există din ce în ce mai puține victime. Îi știu pe cei de acolo, poporul turc este un popor puternic, un popor care va lupta și va reveni la viața normală. Au nevoie de timp, iar eu mi-aș dori să-i ajut cu tot ceea ce pot, inclusiv financiar", a declarat Marius Șumudică, potrivit as.ro.

ALEX MAXIM, ÎN STARE DE ȘOC DUPĂ CUTREMURUL DIN TURCIA

Alexandru Maxim evoluează pentru Gaziantep, iar vestea tragediei i-a alarmat pe apropiații acestuia. Din fericire, mijlocașul de 32 de ani era plecat din Turcia și a scăpat de coșmarul prin care trec cetățenii din oraș. Românul a jucat sâmbătă în duelul pierdut de echipa sa pe terenul lui Antalyaspor, scor 0-1, după care a primit câteva zile libere din partea antrenorului Erdal Gunes și a plecat în Germania.
Maxim a dezvăluit că, din puținele informații pe care le are, situația e una dramatică în Gaziantep, dar a a spus că toți jucătorii și oamenii din club sunt în fara oricărui pericol.
"Eu sunt în Germania, e totul ok. Am aflat când m-am trezit… am avut liber după meciul pe care l-am jucat. Majoritatea jucătorilor sunt plecaţi din oraş, dar ţinem legătura cu cei de acolo.Lucrurile nu sunt ok, nu ştiu nici eu foarte multe. M-am trezit puţin în şoc, am avut 2 milioane de mesaje pe telefon. Nu ştiam ce se întâmplă. Toată lumea de la club e ok, din ce am înţeles, dar în rest nu ştiu foarte multe lucruri.
Am vorbit cu familia, m-au sunat toţi să vadă dacă sunt ok. Unii dintre ei credeau că sunt în Turcia, verişoare, unchi… nu ştiau că sunt plecat. Din câte am înţeles e totul închis, aeroportul este închis. Probabil în următoarele 2-3 zile nu avem cum să zburăm. Nu se pune problema de fotbal în perioada următoare, vă daţi seama.
Vedem ce se întâmplă, nu ştim. De o oră stau pe telefon. Mulţumesc lui Dumnezeu, dar am prieteni acolo, am colegi care erau acolo. Mi-au povestit că un minut şi jumătate a durat… toată lumea e în stradă, nu au voie să se întoarcă în case", a spus Maxim pentru as.ro.

TOATE COMPETIȚIILE SPORTIVE, SUSPENDATE ÎN TURCIA DIN CAUZA CUTREMURULUI DEVASTATOR

Autorităţile turce au suspendat competiţiile sportive interne "până la noi ordine", în urma cutremurului devastator din sud-estul ţării, care a lovit şi statul vecin Siria, a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia, citat de AFP.
"Ministrul Tineretului şi Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a anunţat că toate competiţiile sportive naţionale au fost suspendate până la noi ordine, din cauza cutremurului", a scris ministerul într-un comunicat.
Trei partide din etapa a 23-a a Super Lig, campionatul de fotbal al Turciei, urmau să se dispute luni: două la Istanbul şi a treia în estul ţării, pe ţărmul Mării Negre. Acestea au fost amânate pentru o dată neprecizată, conform Federaţiei turce de fotbal.
"Aşa cum a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului, competiţiile sportive au fost amânate. Am amânat astfel meciurile ligilor noastre de fotbal", a subliniat federaţia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo