Ajuns la 31 de ani, Mario Balotelli a semnat în această vară cu Adana Demirspor, formație nou-promovată în prima ligă din Turcia. Echipa sa a întâlnit-o în deplasare pe Beșiktaș în etapa a 6-a din SuperLig, iar desfășurarea partidei a fost una incredibilă.
Campioana Turciei conducea cu 3-0 în minutul 60, dar rezultatul final a fost 3-3, ultimul gol al oaspeților fiind marcat în prelungirile partidei. Balotelli a început ca rezervă, dar a fost introdus pe teren în minutul 67, la scorul de 3-1. Italianul a reușit să marcheze golul de 3-2 în minutul 79, cu un șut superb din afara careului. Atacantul nu a ratat momentul, bucurându-se ostentativ în fața băncii de rezerve a gazdelor.
Motivul are legătură cu o declarație din trecut a lui Sergen Yalcin, actualul antrenor al lui Beșiktaș, la adresa lui Balotelli. În 2013, pe când juca la Manchester City, Balotelli a oferit un moment rar într-un meci amical cu LA Galaxy. Scăpat singur cu portarul advers, atacantul a încercat o finalizare spectaculoasă, cu călcâiul, dar execuția a fost complet ratată, fapt care i-a atras atunci furia lui Roberto Mancini, care l-a și schimbat imediat. La acea vreme, Sergen Yalcin era expert la o televiziune din Turcia și a spus despre Balotelli că "nu are creier", după ce a văzut faza respectivă.
Turkish Süper Lig
Mario Balotelli, transfer neașteptat pe final de mercato! Destinație surpriză pentru italian
31/08/2022 LA 14:27
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223723.png

Balotelli s-a revenașat în fața lui Sergen Yalcin

Balotelli nu a uitat remarca actualului antrenor de la Beșiktaș și după ce a marcat s-a dus direct la banca "alb-negrilor" și s-a bucurat într-un mod sugestiv, întreptându-și degetul arătător înspre cap și mai apoi indicând că gestul îi este adresat lui Sergen.
Episodul se putea transforma într-o bătaie generală, cei de la Beșiktaș reacționând vehement la comportamentul lui Balotelli. În cele din urmă lucrurile s-au calmat și meciul a continuat.
În sezonul trecut, după ce s-a despărțit de Brescia, Balotelli a ajuns la Monza, în Serie B. Înainte de a semna cu echipa lui Berlusconi, italianul a fost aproape de a ajunge la Beșiktaș, dar Sergen s-a opus transferului.
"Am spus că este un jucător scump, cu probleme atât pe teren, cât și în afara terenului. Și le-am spus șefilor că nu-mi voi asuma responsabilitatea și ar trebui să fie transferat numai dacă conducerea clubului ar fi dispusă să-și asume vina dacă va crea probleme.", a declarat Sergen despre momentul în care Balotelli a fost pe lista lui Beșiktaș.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58
Turkish Süper Lig
"Sunt la fel de bun ca Messi și Ronaldo!" De ce crede Balotelli că nu a ajuns la același nivel
02/03/2022 LA 16:13