Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc la Cupa Mondială u20! Brazilia a fost eliminată în sferturi de...Israel

Ion Alexandru

Publicat 04/06/2023 la 08:35 GMT+3

Brazilia era mare favorită la câștigarea trofeului, dar a capotat în sferturile de finală de la Mondialul u20. Israelul a obținut o victorie uluitoare și este în semifinale. Eroul meciului a fost Turgeman, un atacant de doar 19 ani, iar israelienii au ratat și două lovituri de la 11 metri în meciul nebun de la San Juan, în Argentina.

Hamza Shibli a fost unul dintre marcatorii Israelului în victoria uluitoare cu Brazilia

Credit imagine: Getty Images

Brazilia a început bine meciul din sferturile de finală al Mondialului sub 20 de ani, care se desfășoară în Argentina. Echipa carioca a deschis scorul prin Marcos Leonardo. Reușita atacantului de 20 de ani de la Santos a venit în minutul 56, dar Israelul a egalat prin Anan Kalaili. Eroul victoriei din optimi cu Uzbekistan are doar 18 ani și joacă la Maccabi Haifa. A fost 1-1 după 90 de minute în care brazilienii au forțat, dar s-au lovit de o defensivă foarte atentă și eficace. Imediat după intrarea în prelungiri, Brazilia a punctat din nou. După pasa de gol pentru Marcos Leonardo de la prima reușită a sudamericanilor, Matheus Nascimento a marcat pentru 2-1. Israel a reușit încă o egalare prin Shibli, iar eroul celei mai mare victorii din istoria naționalei de fotbal israeliene a fost Turgeman. Atacantul de 19 ani de la Maccabi Tel Aviv a înscris în minutul 108 golul calificării fabuloase în semifinale. Finalul prelungirilor a fost dramatic. Israel a ratat două lovituri de la 11 metri prin Madmon și Ibrahim, dar a învins până la urmă cu 3-2.
Este o generație de excepție a Israelului! Această echipă antrenată de Ofir Haim a reușit anul trecut să ajungă până în finala Europeanului sub 19 ani. În Slovacia, naționala israeliană a învins în semifinale Franța și a pierdut dramatic, în prelungiri, finala cu Anglia.
Israel a învins cu 3-2 Brazilia și este în semifinale la Mondialul u20
Citește și:

Mondialul u20, mondialul surprizelor

În al doilea sfert de finală disputat aseară la Mondialul u20, Italia a câștigat cu 3-1 în fața Columbiei. Casadei (Chelsea), Baldanzi (Empoli) și Esposito (Inter) au marcat golurile italienilor. În celelalte două sferturi de finală se vor întâlni Coreea de Sud cu Nigeria și SUA cu Uruguay. Ultimele 4 ediții ale Mondialului sub 20 de ani au fost câștigate dfe echipe din Europa: Franța (2013), Serbia (2015), Anglia (2017) și Ucraina (2019). În 2023, vom avea parte de o premieră. Niciuna dintre echipele rămase în cursă nu a câștigat Mondialul la această categorie de vârstă.
Semifinale Mondialul u20
  • SUA/Uruguay - Israel
  • Italia - Coreea de Sud/Nigeria
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo