Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc la Mondialul sub 20 de ani! Franța a fost eliminată de Gambia

Ion Alexandru

Publicat 29/05/2023 la 12:08 GMT+3

Franța a câștigat Mondialul de seniori din 2018 și a jucat finala din Qatar în decembrie, dar generația următoare nu este nici măcar la un nivel acceptabil. Franța nu a trecut de faza grupelor la Mondial sub 20 de ani, fiind învinsă de Coreea de Sud și Gambia.

Franța a părăsit încă din faza grupelor Mondialul sub 20 de ani

Credit imagine: Eurosport

Franța a jucat semifinalele Campionatului European sub 19 ani, unde a fost prezentă și România, dar la Mondialul din Argentina reprezentanții "cocoșului galic" au avut o prestație lamentabilă. Coreea de Sud, cu 2-1 după ce a condus-o cu 2-0, şi Gambia, victorie tot cu 2-1, au demolat șansele Franței de a trece de grupe. Victoria inutilă cu Honduras din ultimul meci, 3-1, a fost doar de palmares pentru echipa antrenată de Landry Chauvin.
Monaco a avut cei mai mulți fotbaliști în lotul deplasat la turneul final din Argentina, 4. Diomede a chemat jucători și din Italia, Olanda sau Anglia, dar performanțele au fost foarte slabe. Franța are un titlu mondial la această categorie de vârstă. În 2013, cu Pogba, Umtiti, Zouma sau Digne pe teren, francezii au câștigat finala cu Uruguay de la Istanbul.

Gambia, marea revelație a turneului

Gambia a reușit marea surpriză a Mondialului sub 20 de ani din Argentina. Echipa africană a învins cu 2-1 Franța și a trimis-o acasă încă din faza grupelor. Marea vedetă a Gambiei, Mamin Sanyang a dat golul victoriei cu Franța. Atacantul de 1.72 m are 20 de ani și este legitimat la Bayern Munchen. "Scorpionii" mai au fotbaliști care joacă la formații din Spania, Cehia, Danemarca sau Angola. Din cele 5 echipe europene prezente la acest turneul final, doar Franța a părăsit competiția încă din faza grupelor.
Mamin Sanyang a fost vedeta naționalei din Gambia la acest turneu final. Atacantul de la Bayern a dat golul victoriei cu Franța
Citește și:
Doar două echipe naționale au încheiat meciurile din grupă cu maxim de puncte, Argentina și SUA. Brazilia a pierdut cu Italia, dar a câștigat la golaveraj cea mai echilibrată grupă din care au mai făcut câte 6 puncte Italia și Nigeria.
Programul optimilor de finală
  • SUA - Noua Zeelandă (marți)
  • Uzbekistan - Israel (marți)
  • Brazilia - Tunisia (miercuri)
  • Columbia - Slovacia (miercuri)
  • Anglia - Italia (miercuri)
  • Argentina - Nigeria (miercuri)
  • Gambia - Uruguay (joi)
  • Ecuador - Coreea de Sud (joi)
Finala Mondialului sub 20 de ani se va juca pe 11 iunie pe stadionul "Unico Diego Armando Maradona" din La Plata.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo