Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uruguay a câștigat Mondialul U20! Mbappe, inamicul nr.1 în America de Sud, după succesul celeștilor

Nicu Savin

Publicat 12/06/2023 la 11:06 GMT+3

Uruguay a câștigat Campionatul Mondial U20, după o victorie cu 1-0 în finala cu Italia. Imediat după succesul celeștilor, Kylian Mbappe a fost ironizat în toată America de Sud, oamenii de fotbal din acea zonă a lumii amintindu-și că starul lui PSG spunea anuul trecut că fotbalul european este mult superior celui de peste Ocean.

Fabricio Diaz alza il Trofeo dopo aver vinto la finale dei Mondiali Under 20 2023 Uruguay-Italia

Credit imagine: Getty Images

Uruguayul, ţară în care fotbalul este o adevărată religie, a cucerit pentru prima oară în istoria sa Cupa Mondială rezervată jucătorilor sub 20 de ani, învingând la limită, cu scorul de 1-0, echipa Italiei, în finala disputată duminică pe stadionul Diego Armando Maradona din La Plata (Argentina), în faţa 40.000 de spectatori, notează Agerpres.
Sud-americanii au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 86, prin Luciano Rodriguez, în urma unui corner, profitând şi de o eroare de marcaj a italienilor. Golul a fost validat după ce s-a apelat la arbitrajul video. Aceasta a fost a treia finală disputată de Uruguay la Cupa Mondială Under-20, după cele pierdute în 1997 şi 2013 în faţa Franţei, respectiv Argentinei. Italia, în schimb, va trebui să mai aştepte până îşi va trece în palmares primul trofeu.
Cel mai bun jucător al Cupei Mondiale U20 a fost desemnat mijlocaşul italian Cesare Casadei (Chelsea), care a intrat şi în posesia titlului de golgheter, graţie celor şase goluri marcate pe parcursul turneului. Proaspeţii campioni mondiali vor fi sărbătoriţi pe stadionul Centenario din Montevideo, miercuri, înaintea meciului amical Uruguay - Nicaragua, a anunţat Federaţia uruguayană de fotbal într-un comunicat. Echipa Israelului a obţinut medaliile de bronz, după ce a întrecut Coreea de Sud cu 3-1, în finala mică.

Kylian Mbappe, ironizat în America de Sud, după victoria Uruguayului la Mondialul U20

În 2022, Kylian a făcut o serie de declarații care au fost contrazise de rezultatele ultimelor turnee finale mondiale. "Argentina și Brazilia nu joacă meciuri de nivel înalt pentru a ajunge la Cupa Mondială. Acolo fotbalul nu este la fel de avansat ca în Europa. De aceea, europenii câștigă mereu", spunea Mbappe, vorbe care s-au întors împotriva lui.
Imediat după succesul de la Mondialul U20, Ignacio Alonso, președintele Asociației Uruguayane de Fotbal (AUF), și-a amintit de cuvintele lui Mbappe și nu a ezitat să-l taxeze pe starul lui PSG.
"Mbappe a greșit. Trebuie să fii mai realist și trebuie să te gândești că suntem foarte puternici ca și continent, pentru că aici s-a născut fotbalul adevărat. Am arătat că putem fi competitivi și că putem câștiga. Am învins fără îndoială o putere, o echipă care a învins Brazilia. Învingem țări de pe toate continentele. Este ceva istoric", a spus oficialul, citat de AS.com.
Mbappe a fost luat în colimator și de președintele Federației din Argentina, care i-a amintit francezului că America de Sud deține titlurile mondiale la toate nivelel de vârstă.
"Argentina este campioana mondială de seniori. Uruguay este campioană mondială la sub 20 de ani, Brazilia este campioană la sub 17 ani și campioană olimpică. Dar oare cum e posibil, dacă Mbappe a spus că în America de Sud nu există un nivel ridicat", a scris Claudio Tapia pe rețelele de socializare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo