Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ce jucător de la România U21 ar putea evolua în Bundesliga?". Răspunsul lui Marcel Răducanu

Cosmin Cioboata

Actualizat 31/03/2021 la 17:03 GMT+3

Euro U21 | România a părăsit Campionatul European, după remiza albă obținută împotriva Germaniei. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat pe locul 3 grupa A, în spatele Olandei și Germaniei, la golaveraj.

Euro U21 | Germania - România

Credit imagine: Getty Images

Marcel Răducanu (66 de ani) a analizat parcursul României U21 la Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici" au încheiat grupa pe locul 3, la egalitate de puncte cu Olanda și Germania (5), dar cu un golaveraj mai slab.
Marcel Răducanu, fost mijlocaș la Borussia Dortmund în perioada 1982-1988, a fost întrebat ce jucător din lotul lui Adrian Mutu ar putea face față nivelului ridicat din Bundesliga.

Marcel Răducanu, răspuns sincer după parcursul României la Euro U21: "E greu ca vreunul dintre ei să ajungă în Bundesliga"

Fostul internațional, cu 21 de selecții la naționala României, a răspuns sincer, spunând că la ora actuală este greu ca o astfel de ipoteză să se materializeze. Răducanu a recunoscut că avea așteptări mai mari de la Olimpiu Moruțan, mijlocașul FCSB-ului.
"La Moruțan mă așteptam mai mult, știam că e un fotbalist care poate să decidă un joc. Dacă erau și cei 5 care sunt acum la echipa mare îi băteam pe nemți sigur. Dar e greu deocamdată să ajungă vreunul dintre ei în Bundesliga. Îmi pare rău să spun asta, dar asta e realitatea.
Eu mi-aș dori să ajungă măcar în liga a doua din Germania, și acolo e nivelul foarte ridicat.", a spus Marcel Răducanu, pentru Digisport.

Marcel Răducanu, laude pentru România U21: "E o generație bună"

Marcel Răducanu i-a lăudat pe "tricolorii mici" și a spus că, dacă aveau mai mult noroc, ar fi putut să învingă Germania. Fostul mijlocaș este de părere că nemții nu mai au forța din trecut, la U21:
"E frustrant. Așa echipă slabă ca Germania de acum n-am mai văzut la U21. Ai noștri puteau să câștige meciul cu puțin noroc.
Ai 5 puncte și nu te califici, e păcat. Eu cred că e o generație bună, mi-au plăcut copiii cum au jucat, au atitudine, voință.", a mai declarat fostul internațional.
Marcel Răducanu a jucat 186 de meciuri în tricoul Borussiei Dortmund în cele 6 sezoane petrecute în Bundesliga, reușind să înscrie 35 de goluri.
Marcel Raducanu Borussia Dortmund

Euro U21 | Germania - România 0-0. "Tricolorii mici", eliminați la golaveraj

România, Germania și Olanda au încheiat grupa cu același număr de puncte (5), iar departajarea s-a realizat în funcție de meciurile directe și golaverajul dintre cele 3 echipe (clasament în 3).
Olanda a stat cel mai bine în ierarhia respectivă (2 puncte și 2 goluri înscrise). Germania și România au încheiat cu aceleași cifre (2 puncte și 1 gol înscris), motiv pentru care a fost nevoie de un alt criteriu de departajare: în funcție de golaverajul total, rezultat din meciurile cu cea de-a 4-a echipă din grupă, Ungaria. Germania a câștigat duelul cu maghiarii cu 3-0, în timp ce România s-a impus doar cu 2-1. Astfel, nemții au încheiat grupa cu golaveraj +3, iar "tricolorii" cu +1.
Clasamentul grupei A:
  • 1. Olanda 5p (8-3)
  • 2. Germania 5p (4-1)
  • 3. România 5p (3-2)
  • 4. Ungaria 0p (2-11)
Rezultatele din grupa A:
  • România - Olanda 1-1
  • Ungaria - România 1-2
  • Germania - România 0-0
  • Ungaria - Germania 0-3
  • Germania - Olanda 1-1
  • Olanda - Ungaria 6-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo