Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO U21 | Spania și Italia s-au calificat fără emoții în sferturile de finală

Nicu Savin

Publicat 31/03/2021 la 00:17 GMT+3

EURO U21 | După ce Olanda și Germania au obținut calificarea din grupa României, Spania și Italia și-au câștigat ultimele meciuri din Grupa B și continuă să spere la trofeu.

Spania-Italia 0-0 (EURO U21)

Credit imagine: Eurosport

Spania și Italia erau marile favorite ale Grupei B, iar cele 2 forțe și-au respectat statutul și au avansat fără emoții în sferturile de finală. Înaintea ultimelor meciuri din grupă situația era încă echilibrată, dar favoritele au tranșat lucrurile în favoarea lor.
Italia a rezolvat repede meciul cu Slovenia, conducând cu 3-0 în minutul 25 prin reușitele lui Giulio Maggiore (Spezia-min.10), Giacomo Raspadori (Sassuolo-min.19) și Patrick Cutrone (Valencia-min.25, penalty). Cutrone a mai ratat un penalty în finalul primei reprize, dar a făcut dubla în minutul 50, stabilind scorul final.
Spania a fost ținută în șah de Cehia timp de 70 de minute. Un succes al boemilor ar fi dus la eliminarea campioanei en-titre, dar golurile lui Daniel Gomez (Levante) din minutele 69 și 78 au adus o victorie meritată pentru iberici, care au terminat și grupa pe prima poziție.

EURO U21 | Spania și Italia s-au calificat în sferturile de finală

Spania și Italia își vor afla mâine adversarele din sferturile de finală. Acestea se vor alege din Grupa D, una în care toate echipele păstrează deocamdată șanse de calificare. Portugalia este prima în clasament, cu 6 puncte după 2 etape, dar o eventuală îngrângere în meciul cu Elveția (3 puncte) și o victorie a Croației (3 puncte) contra Angliei ar putea complica lucrurile. În aceste condiții, Portugalia, Elveția și Croația vor avea câte 6 puncte, iar diferența se va face la golaveraj.
Anglia, deși are 0 puncte după 2 meciuri păstrează și ea șanse, dar trebuie să învingă Croația și să spere că Portugalia va câștiga cu Elveția, caz în care a 2-a calificată (alături de Portugalia) se va decide tot la golaveraj.
Ocupanta primului loc din Grupa D va juca cu Italia în sferturi, iar ocupanta locului secund se va duela cu Spania pentru un loc în semifinale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo