Spania și Italia erau marile favorite ale Grupei B, iar cele 2 forțe și-au respectat statutul și au avansat fără emoții în sferturile de finală. Înaintea ultimelor meciuri din grupă situația era încă echilibrată, dar favoritele au tranșat lucrurile în favoarea lor.
Italia a rezolvat repede meciul cu Slovenia, conducând cu 3-0 în minutul 25 prin reușitele lui Giulio Maggiore (Spezia-min.10), Giacomo Raspadori (Sassuolo-min.19) și Patrick Cutrone (Valencia-min.25, penalty). Cutrone a mai ratat un penalty în finalul primei reprize, dar a făcut dubla în minutul 50, stabilind scorul final.
Spania a fost ținută în șah de Cehia timp de 70 de minute. Un succes al boemilor ar fi dus la eliminarea campioanei en-titre, dar golurile lui Daniel Gomez (Levante) din minutele 69 și 78 au adus o victorie meritată pentru iberici, care au terminat și grupa pe prima poziție.
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
ADRIAN MUTU, DUPĂ ELIMINAREA ROMÂNIEI DE LA EURO U21: "ASTA MĂ FACE UN ANTRENOR MULȚUMIT"

EURO U21 | Spania și Italia s-au calificat în sferturile de finală

Spania și Italia își vor afla mâine adversarele din sferturile de finală. Acestea se vor alege din Grupa D, una în care toate echipele păstrează deocamdată șanse de calificare. Portugalia este prima în clasament, cu 6 puncte după 2 etape, dar o eventuală îngrângere în meciul cu Elveția (3 puncte) și o victorie a Croației (3 puncte) contra Angliei ar putea complica lucrurile. În aceste condiții, Portugalia, Elveția și Croația vor avea câte 6 puncte, iar diferența se va face la golaveraj.
Anglia, deși are 0 puncte după 2 meciuri păstrează și ea șanse, dar trebuie să învingă Croația și să spere că Portugalia va câștiga cu Elveția, caz în care a 2-a calificată (alături de Portugalia) se va decide tot la golaveraj.
Ocupanta primului loc din Grupa D va juca cu Italia în sferturi, iar ocupanta locului secund se va duela cu Spania pentru un loc în semifinale.
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19