Olanda nu a reușit să se impună în duelul cu Germania, deși a condus o bună parte din meci, iar presa îi acuză pe fotbaliști și oficiali că nu au știut care sunt criteriile de departajare în caz de egalitate în trei (variantă în care Olanda învinge Ungaria, iar România și Germania remizează).
Dar, dincolo de acest aspect, jocul batavilor suferă, iar doi foști mari fotbaliști, Theo Janssen și Ibrahim Afellay, în prezent experți pentru NOS, au analizat prestația "portocalei mecanice". În contextul în care cu Ungaria, marți, vor lipsi doi dintre cei mai buni jucători (Teun Koopmeiners - suspendat și Noa Lang - accidentat) nici măcar un succes contra celei mai slabe echipe din grupă nu pare la îndemândă.
"Am văzut Ungaria astăzi (n.r. contra României, scor 2-1 pentru tricolori). Această echipă este destul de bună în defensivă. Nu oferă prea multe oportunități adversarei, iar Olanda azi a creat fix zero șanse", a spus Janssen, pentru NOS.
Fotbal
"Drama lui Ibrahim Afellay pe care a împărtășit-o cu Leo Messi". Dezvăluirile olandezului
18/06/2021 LA 06:02

Afellay nu crede că Olanda va învinge Ungaria, în grupa României

Afallay a fost și mai acid, criticându-l pe tehnicianul Erwin van de Looi pentru faptul că circulația balonului are de suferit, iar jucătorii își creează mult prea puține șanse.
"Nu știu ce sarcini le transmite antrenorul jucătorilor pe teren, dar nu văd deloc mâna lui. Nu văd această echipă marcând multe goluri, indiferent de adversar. De fapt, nici măcar nu-i văd câștigând împotriva Ungariei în această formă", a spus fostul jucător al Barcelonei.
Și presa batavă îi pune la zid pe jucători, după prestațiile din partidele cu România și Germania. Prestațiile vin în contradicție cu ce s-a întâmplat în preliminarii, când olandezii au avut cea mai bună ofensivă, marcând în medie peste 4 goluri/meci.
"Echipa U21 a dezamăgit din nou. Nu seamănă din niciun punct de vedere cu echipa care a impresionat atât de mult în calificări. Singurul pericol real, în afară de gol, a venit de la Dani de Wit", scriu jurnaliștii de la telegraaf.nl.
Marți e ziua decisivă în grupa noastră. România întâlnește Germania, în timp ce Olanda va da piept cu Ungaria. Sferturile, semifinalele şi finala competiţiei se vor disputa la final de mai-început de iunie.
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37
U-21 Euro
Reacția genială a selecționerului Olandei, după România - Germania 0-0
31/03/2021 LA 05:52