Naționala U21 a României a început promițător Campionatul European de tineret. "Tricolorii mici", pregătiți de Adrian Mutu, au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Olanda U21, după golurile marcate de Perr Schuurs (min. 16) și Andrei Ciobanu (min. 20).
Naționala Olandei a deschis scorul în minutul 16, prin Schuurs. Fundașul lui Ajax a reluat în plasă cu capul după un corner executat de Justin Kluivert, fără speranțe pentru portarul nostru, Andrei Vlad.
România a reușit să restabilească repede egalitatea. La numai patru minute după golul batavilor, Andrei Ciobanu a ieșit la rampă. Mijlocașul Viitorului Constanța a reușit un gol fabulos, din lovitură liberă. Ciobanu a expediat un șut superb, cu mult efect, peste zid, direct în vinclul porții apărate de Scherpen.
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
"Tricolorii mici" ai lui Mutu puteau chiar să obțină cele 3 puncte pe final, dar Scherpen a reușit două intervenții extraordinare la lovitura de cap trimisă de Pașcanu și la șutul din careu expediat de același Ciobanu.
România U21 a debutat la Euro cu un egal, iar acum se pregătește pentru duelul cu Ungaria U21 (27 martie, ora 19:00).
În celălalt meci al grupei A, Germania U21 a făcut spectacol împotriva gazdei Ungaria U21. Nemții s-au impus cu 3-0, după golurile marcate de Nmecha (min. 61) și Baku (min. 66 și 73). Germania U21 este lider în grupa României, înaintea duelul cu Olanda U21 (27 martie, 22:00).

Reacția presei batave, după România U21 - Olanda U21: "Un egal dezamăgitor"

Presa din Olanda a remarcat forța României U21, la finalul meciului de la Budapesta.
"Naționala de tineret a Olandei a început Campionatul European U21 cu un egal dezamăgitor", a titrat celebra publicație De Telegraaf.
Jurnaliștii batavi n-au fost deloc mulțumiți de rezultatul obținut de naționala lui Erwin van de Looi. De Telegraaf a notat faptul că "tricolorii mici" puteau da lovitura decisivă pe final și a lăudat golul senzațional marcat de Ciobanu.
"Jucătorii pregătiți de Erwin van de Looi au început meciul bine și au deschis scorul în minutul 16, prin Perr Schuurs. Dar jucătorii români s-au aflat la același nivel. Andrei Ciobanu a egalat cu o execuție perfectă din lovitură liberă.
Naționala Olandei a avut o posesie mai bună, dar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1. În orice caz, echipa lui Van de Looi nu și-a mai creat multe ocazii de gol. Iar jocul nu s-a îmbunătățit nici după pauză. România a menținut rezultatul. Noa Lang și Kluivert au arătat mult prea puțin pe benzi. Înainte de pauză, amândoi au reprezentat o amenințare pentru poarta României, dar n-au mai arătat mare lucru în primele 15 minute din repriza secundă.
România a avut o ocazie uriașă prin Alexandru Pașcanu, care a reluat spre poartă, după un corner, dar portarul Kjell Sherpen și-a salvat echipa cu un reflex super-rapid. România a căutat golul victoriei în minutele de final. În cele din urmă, meciul s-a încheiat 1-1, în principal datorită unui Scherpen aflat în mare formă", a notat publicația De Telegraaf.

Adrian Mutu, mulțumit după România U21 - Olanda U21 1-1: "Puteam să și câștigăm pe final!"

Adrian Mutu s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi și consideră că România putea să obțină toate cele 3 puncte în fața Olandei.
Selecționerul a dezvăluit că i-a strigat de pe margine lui Ciobanu să execute acea lovitură liberă din prima repriză, extrem de încrezător că mijlocașul Viitorului va înscrie:
"Sper ca băieții să își dea seama și să aibă încredere în valoarea lor. Eu încă de la bun început am crezut și cred în continuare cu tărie în valoarea lor și în dorința de afirmare. Așa cum am mai spus, nu am venit în vacanță, suntem aici ca să punem probleme tuturor adversarilor, chiar dacă suntem cotați probabil cu șansa a treia. Niciun meci nu este câștigat dinainte, totul se decide pe teren și suntem hotărâți să facem viața grea oricărui adversar întâlnim.
Da, sper ca Ciobanu să bată mai bine decât mine loviturile libere. Chiar înainte de lovitura liberă, nu știu dacă s-a auzit, nu se știa inițial cine bate, erau el și cu Moruțan lângă minge. I-am spus: <Ciobi, bate tu, că o să dai gol!>. Mă bucur că am avut 'gura aurită' în acel moment.
Echipa a jucat exact ce mi-am dorit, dar nu numai în această seară. Am niște băieți disciplinați, ascultători, am avut o poziționare perfectă în teren, bineînțeles, în fotbal sunt multe variabile, dar per ansamblu așezarea băieților a fost foarte bună, am văzut astăzi dăruință și tupeu în atac, asta mi-a plăcut, cred că puteam și câștiga meciul pe final", a spus Adrian Mutu, la finalul partidei de la Budapesta.

CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI U21

După primele două jocuri, Germania este liderul grupei A.
  • 1. Germania 3p
  • 2. Olanda 1p
  • 3. România 1p
  • 4. Ungaria 0p
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19